Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menderes'te en zor günde destek

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Menderes'te evde sağlık hizmetleri kapsamında sağlanan cenaze nakil hizmetiyle ile 2,5 yılda 51 cenaze Türkiye'nin çeşitli bölgelerine ücretsiz olarak nakledildi.

        Menderes Belediyesinde Başkan Bülent Soylu döneminde kurulan ve doğumdan ölüme kadar vatandaşlarının yanında olmayı amaçlayan evde sağlık hizmetleri uygulaması tüm hızıyla sürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak yürütülen uygulama kapsamında vefat eden vatandaşların istenilen yere nakil hizmetleri de ücretsiz yapılıyor.

        Cenaze nakil hizmeti ile 2,5 yılda Menderes'te ikamet eden ve vefat ettikten sonra memleketinde toprağa gömülmek isteyen 51 kişi Türkiye'nin çeşitli illerine ücretsiz olarak nakledildi. Bugüne kadar 231 bin 206 kilometre yol yapan cenaze nakil aracı, iki sağlık personeli ile vatandaşların son yolculuğunda yanında yer alıyor.

        Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi olmak için yola çıktıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Evde sağlık hizmetleri kapsamında dünyaya gözünü açan minik yavrumuza da hayata gözlerini kapayan vatandaşımıza da hizmet götürüyoruz. Bu kapsamda başlattığımız cenaze nakil hizmeti uygulamamız ile vefat eden vatandaşlarımıza son görevimizi yerine getiriyoruz. Uygulama ile merhum veya merhume nerede gömülmek istiyorsa aracımız ile Türkiye'nin her noktasına ücretsiz naklini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar ülkemizin çok çeşitli illerine nakil gerçekleştirdik. Nakil sırasında da iki sağlık personelimiz araçta yer alıyor ve acılı aileye destek oluyor. Menderesli kardeşlerimin her anlamda yanlarında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

        (AG-Y)

        09.11.2016 09:48:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler