Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ata: "Hatay'ın hoşgörü iklimi tüm dünyaya dalga dalga yayılmalı"

        (Fotoğraflı)

        HATAY (İHA) - Hatay Valisi Erdal Ata, dünyanın değişik yerlerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmaların yaşandığı günümüzde, insan sevgisi ekseninde birleşen Hatay'ın bu hoşgörü ikliminin tüm dünyaya dalga dalga yayılmasının ortak temennileri olduğunu söyledi.

        Vali Ata, Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan kanaat önderlerini makamında kabul etti. Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik eşliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Ata, Hatay'ın tüm renklerini bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler sizi hep böyle görmek istiyoruz. Aramızda din farklılığı, mezhep farklılığı ya da köken farklılığı olabilir. Ama neticede hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşıyız. Hiçbirimizin diğerinden üstün bir tarafı yoktur. Kim ki bunlardan dolayı bir ayrım yapmaya kalkıyorsa o kötü niyetlidir, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zarar veriyordur. Sizlerin bu birliktelik tablosunun tüm topluma, hatta tüm dünyaya örnek olmasını arzu ediyoruz. Dünyanın değişik yerlerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmaların yaşandığı günümüzde, insan sevgisi ekseninde birleşen ilimizin bu hoşgörü ikliminin tüm dünyaya dalga dalga yayılması ortak temennimizdir" diye konuştu.

        (MSM-ELF-Y)

        09.11.2016 13:38:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler