Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 sanatçı özgün tablolarını Beylikdüzü için yapacak

        - Beylikdüzü Belediyesi 3'üncü Uluslararası Resim Çalıştayı başlıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beylikdüzü Belediyesi 3'üncü Uluslararası Resim Çalıştayı başlıyor. Çeşitli ülkelerden 18 ressamın katılacağı çalıştay, 11-19 Kasım 2016 tarihleri arasında Beylicium AVM içerisinde gerçekleşecek. Eserlerini ilçeye bırakacak sanatçılar, İstanbul'u ve bölgeyi gezerek oluşturdukları fikirleri tuvale aktaracak. Eserlerinde İstanbul'u en iyi yorumlayan sanatçı olarak bilinen Devrim Erbil de 18 Kasım tarihinde etkinlik kapsamında workshop düzenleyecek.

        İlçeyi çeşitli dallardan sanatçılarla ve onların eserleriyle buluşturan Beylikdüzü Belediyesi, 3. Uluslararası Resim Çalıştayı'nın startını veriyor. Çalıştaya Türkiye'den ve yurt dışından 18 sanatçı katılacak. İlçeyi ve İstanbul'u gezecek olan sanatçılar, yorumlarını özgün eserlere dönüştürerek ilçeye bırakacak. Ekrem Kutlu'nun küratörlüğünde gerçekleşecek organizasyon, 11-19 Kasım tarihleri arasında Beylicium AVM'nin 4. katında yapılacak. İstanbul'u en iyi yorumlayan sanatçı olarak bilinen Devrim Erbil de etkinlik kapsamında 18 Kasım saat 14.00'te workshop düzenleyecek.

        Sanatın birleştirici gücü ile ve sanatçıların kaynaştırılması, ilçenin tanıtımına katkı sağlamak, kültür sanat hayatına bir ivme kazandırmak, sanatın çok daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen çalıştaya katılacak sanatçılar Türkiye'den Osman Zeki Demirkale, Evrensel Baş, Abit Güner, Ekrem Temizer, Hülya Aksoy, Adil Ocak, Hasan Mutlu, İsmet Yedikardeş, Müfit İşler, Mısır'dan Taher Abdelazeem, Güney Kore'den Clemens Beungkun Sou, Lihtenştayn'dan Martin Wohlwend, Hindistan'dan Rishi Kapil, İtalya'dan Ania Swoboda, Gürcistan'dan Nino Gogolishvili ve Polonya'dan Dariusz Przewiezlikowski. Sanatçılar, ileride oluşturulacak Modern Sanatlar Müzesi için eserlerini bırakacaklar. Tablolar, 18 Kasım Cuma günü saat 17.00'de açılacak sergiyle vatandaşın da beğenisine sunulacak.

        (HB-Y)

        09.11.2016 14:15:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler