Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum 12 kasım da tabyalara yürüyor

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Ecdadın Aziziye Tabyaları'nda yazdığı şanlı destanı anacağımız 12 Kasım Cumartesi günü; kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden tüm halkımızı tabyalar yürüyüşüne davet ediyoruz". dedi.

        "Erzurum Tarihine Yürüyor" projesi kapsamında, 139 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Aziziye Tabyalarına saygı yürüyüşü bu yıl 12 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek.

        Tarihte "93 Harbi" olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın en çetin muharebelerinin geçtiği Erzurum'da, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek proje ile on binlerce vatandaşın tekrar bir araya gelmesi bekleniyor. 9 Kasım 1877 sabahı Aziziye Tabyalarında destan yazan ecdada geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da on binlerce Erzurumlu sabah şafak sökerken ellerinde bayraklarıyla Aziziye Tabyalarına yürüyecek. Vatan sevgisi ve milli refleksinin sarsılmaz bir ifadesi olan bu kahramanlık destanı bu yıl 9 Kasım tarihinin Çarşamba gününe denk gelmesiyle 12 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

        "AZİZİYE DESTANI, NENE HATUN'LARIN, KARA FATMA'LARIN DESTANIDIR"

        Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da dünyada eşine az rastlanan ordu - millet anlayışının en güzel örneklerinden biri olan Aziziye destanının önemini vurgulayarak, "Aziziye destanı, sabah ezanında düşman askerlerinin tabyaya girdiğini öğrenen Erzurum halkının tabyalara koşup, askeriyle omuz omuza yaptığı özgürlük mücadelesidir. Aziziye destanı, Kara Fatmaların destanıdır. Aziziye destanı, evladının annesiz yaşayabileceğini ama vatansız yaşayamayacağını söyleyerek kundaktaki bebeğini bırakıp, önce vatan diyen kahraman Nene Hatunların yazdığı destanın adıdır".

        Vali Azizoğlu, "Tarihi Kahramanlıklarla dolu Erzurum halkının yazmış olduğu bu destanın 139. yıl dönümünü anacağımız 12 Kasım Cumartesi günü hava soğuk da olsa, o gün kar da yağsa, yağmur da yağsa kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden tüm halkımızı ecdada yapacağımız bu kutlu yürüyüşe bekliyoruz" . diye konuştu.

        Yürüyüşün ardından 1. Dünya savaşında etkin rol oynayan ecdad emaneti Erzurum'un Gez, Toparlak, Ağzıaçık, Sivişli, Uzun Ahmet, İlave, Höyükler ve Kaburga tabyaları Vali Azizoğlu ile beraberindeki heyet ziyaret edecek.

        (ERZ-AA-Y)

        09.11.2016 14:36:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler