Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdağmadeni Ahşap Cami'de ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Görmez kıldı

        (Fotoğraflı)

        Ömer Ertuğrul

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Akdağmadeni Belediyesi tarafından 200 dönüm alanda oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı içerisinde yapımı tamamlanan Ahşap Cami'de ilk namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldı.

        Geçen Pazar günü Akdağmadeni ilçesine bağlı Umutlu beldesinde cami lojmanında çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kardeşin cenaze namazına katılmak için Yozgat'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Akdağmadeni Belediyesi tarafından yapılan Ahşap Cami'de incelemelerde bulundu.

        Diyanet İşleri Başkanı Görmez, beraberinde Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutan Albay Selçuk Yıldırım, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı içerisinde yapılan Ahşap Cami'de namaz kılıp, cami hakkında bilgi aldı.

        Akdağmadeni Belediye Başkanı Daştan, 200 dönüm üzerinde bir alanda oluşturdukları parka 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı ismini verdiklerini belirterek, "Parkımızın içerisine de tamamı ahşap olan bay bayan olmak üzere bin 100 metre kare bahçesi bulunan iki katlı 145 metrekare kapalı alanı bulunan bir cami yaptık." dedi.

        Camiyi inceleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez de projenin çok güzel ve kapsamlı olduğunu belirterek, "Caminin tamamen ahşap olması , mimari yapısının ve işçiliğinin büyük emekler sarf edilerek yapılmış güzel bir eser olmuş. Caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve beraberindekilere Ahşap Cami'de ikindi namazını kıldırdı.

        (SK)

        09.11.2016 14:51:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler