Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenler'de tüp bebek semineri

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler'de düzenlenen tüp bebek seminerinde anne adaylarıyla eşleri günümüzde tüp bebek yöntemleri konusunda bilgilendirildi. Programda kurayla belirlenen iki şanslı kişiye ücretsiz tüp bebek tedavisi hediye edildi.

        Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Bebek İstiyorum Derneği (Bebisder) ile birlikte Esenler'de tüp bebek konusunda Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda seminer düzenledi. Seminer öncesi Bebisder Başkanı Mukadder Bozkaya, bebek isteyen anne adaylarının her zaman yanında olduklarını söyleyerek, "Bebek sahibi olmak için her zaman umudunuz, cesaretiniz ve inancınız olsun" dedi.

        Tüp bebekte sabır önemli

        Dr. Hakan Özörnek de, "Günümüzde Tüp Bebek Yöntemleri" konusunda Esenlerli anne adayları ile eşlerini aydınlattı. "Çocuksuzluk, iki kişiyi hatta Türkiye'de bazen sülaleyi tutan tek hastalıktır" diyen Özörnek, dünyada 2 milyon, Türkiye'de ise yılda ortalama 60 bin tüp bebek tedavisi uygulandığını söyledi. Tüp bebek tedavi yöntemlerinden bahseden Özörnek, "Tüp bebek için kişiye özel tedavi çok önemli. Herkesin ihtiyacına, mevcut durumuna göre tedavi yöntemleri uygulayarak başarılı sonuçlar alırız" diye konuştu. Tüp bebek tedavisinde sabrın önemli olduğunu belirten Dr. Özörnek, "Ortalama dördüncü tedavide on kişiden dokuzu gebe kalabiliyor. Bunun için erken kontrol yaptırılmalı ve sabırlı olunmalı" dedi. Özörnek, dinleyenlerin sorularını da cevapladı.

        2 kişiye ücretsiz tedavi hediye

        Programın sonunda kurayla belirlenen iki şanslı kişiye de ücretsiz tüp bebek tedavisi hediye edildi. Programa katılanlar, Eurofertil Hastanesi'nde bu yıl sonuna kadar indirimli tüp bebek tedavisi yaptırabilecek.

        (HB-MK-Y)

        09.11.2016 17:01:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler