Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyük Aile Susurluk'ta final yaptı

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Balıkesir'de kamu yararına hizmet eden kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü "Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor" projesi, Susurluk ilçesinde yapılan programla sona erdi.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yürütülen sosyal sorumluluk projesi "Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor" programının 7. durağı Susurluk ilçesi oldu. Susurluk'ta halkla buluşan Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor programı ile ilçedeki bin 93 vatandaşa diyabet taraması, 674 kişiye kanser taraması, bin 900 öğretmen ve öğrenciye göz taraması, 650 kişiye kemik yoğunluğu ölçümü gerçekleştirildi. Proje kapsamında yine 585 aile evinde ziyaret edilerek, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi takdim edildi. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da katıldığı final etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Susurluk Belediyesi tarafından hazırlanan video sunumunun ardından İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu bir konuşma yaparak, Başkan Uğur'a ilçeye verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

        15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma videosunun gösterildiği programda daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti. Konuşmasına 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anarak başlayan Başkan Uğur, "Unutulmasın ki milletimiz hiçbir paralel yapılanmaya geçit vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkımız her türlü terör eylemlerinin arkasında kimlerin olduğunun farkındadır. 15 Temmuz gecesi kökleri dışarıda olan ihanet odakları haince bir tuzak kurmuşlardır. Bu ihanet odakları kendi ülkesinde seçilmiş meşru yönetimi devirmeye kalkmışlardır. Şimdi bu alçaklar, ihanetlerinin bedelini ödüyorlar. Ödemeye de devam edecekler. Adalet tecelli ediyor" diye konuştu.

        "Trump kazansın istedim"

        Amerika'da yapılan başkanlık seçimlerini değerlendiren Uğur, "Gönül bir tarafa kayıyor. Ben hep Trump'tan yana oldum. Trump kazansın istedim. Çünkü bu FETÖ'cüler zamanında Hillary Clinton'u çok destekledi. Topladıkları zekât paralarını, topladıkları himmetleri, topladıkları kurban paralarını gittiler Hillary Clinton'a 500 bin dolar, 1 milyon dolar ödediler. Onun için benim gönlüm Trump'tan yanaydı, Trump kazandı. Peki dünya konjonktürü ne olur? Hiç merak etmeyin Cenabı Allah bizden yana, konjonktür bizden yana. Çünkü Türkiye'nin başında, zulüm görenlere, haksızlığa uğrayanlara, ezilmişlere sahip çıkan, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen bir cumhurbaşkanımız başkanımız var. Onun için Türkiye'nin geleceğinden endişe etmiyoruz. Türkiye'nin önü açık. Konjonktür Türkiye'den yana" dedi.

        Vali Ersin Yazıcı ise, "15 Temmuz kara bir gün. Keşke yaşanmasaydı. Ama bu kara günden, bu şerden Türkiye Cumhuriyeti, bu büyük millet hayra doğru giden milat oluşturacak. Bu kara gün bizlere şunu gösterdi; 3-5 yıl önce özellikle Arap ülkelerine, Afrika'daki bazı ülkelere demokrasi götüreceğini ifade eden dünyanın gelişmiş ülkeleri ne yazık ki bizim demokrasimize kurşun sıkılırken, demokrasimiz ortadan kaldırılmak istenirken, ciddi manada bir lanetleme lütfunda bile bulunmadılar. Basit sözler ile geçiştirdiler. Bu durumda oturup ağlayacak halimiz yok. Daha çok çalışacağız ve bir zamanlar atalarımızın dünyada var olduğu şekli ile var olmaya çalışacağız. Yaşanan bu kötü olay bu kara gün bizim daha fazla kenetlenip birlikte olmamızı, gücümüzü hep beraber, kol kola vererek, hata ve kusurlar ile uğraşmayarak, Balıkesir'in en ücra köşesinden, en merkezi yerine kadar, sağlıktan, eğitime, karayollarından, sosyal alanlara kadar her alanda birlik ve beraberlik içerisinde Balıkesir için büyük bir sinerji oluşturmak görevimiz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından program Susurluk'ta yapılan faaliyetlerin sunumu, AFAD kurtarma tatbikatı, Susurluk Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi, Dünya Postalar Yarışması birincisinin mektubunun okunması ve dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile sona erdi. Daha sonra Vali Yazıcı ve Başkan Uğur katılımcılar ile birlikte stantları gezdi. Protokol üyeleri, Mehmetçik Ortaokulu halı saha açılışını gerçekleştirdikten sonra okulun Türkiye 16'ıncısı olan takımına ödül verdi. Vali ve başkan, Büyükşehir tarafından doğalgaz sobası takılan bir eve ve "Merhaba bebek" uygulaması kapsamında yeni doğum yapmış bir aileye ziyarette bulunarak hediyelerini verdi.

        (OF-BD-MŞ-Y)

        09.11.2016 17:06:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler