Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk, ölümünün 78'inci yıl dönümünde Kartal'da anıldı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş - Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıl dönümünde Kartal'da anıldı.

        Kartal'daki anma programına Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Uçar, İlçe Protokolü, Kartal'daki okulların yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kartal Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başlanan tören, Saat 09.05'te gerçekleştirilen 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törende Türk bayrağı yarıya indirilerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı.

        "20. Yüzyılda gelmiş en büyük dahi"

        Op.Dr. Altınok Öz, "Cumhuriyeti ardından da demokrasiyi oluşturan kurtuluş savaşının kahramanı, aynı zamanda büyük bir devlet adamı. Dünyanın kabul ettiği, 20. Yüzyılda gelmiş en büyük dahi, saygıyla anmak hatta biraz da övünçle anmak, böyle bir insanın Türk milletinin içinden çıkması bir övünç kaynağı. Saygımızı yaptık, minnet ifadelerimizi dile getirdik, anıyoruz" diye konuştu.

        (EK-ÖY-Y)

        10.11.2016 10:51:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler