Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk ölümünün 78. yılında anıldı

        (Fotoğraflı)

        İsmet Hüseyin Uğur

        MALATYA (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 78.yılında Darende ilçesinde törenlerle anıldı.

        Darende ilçesindeki törene, Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Okul Müdürleri, ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgüt yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

        Katılımcılar ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı yanında meşale yakıldı.

        Saatler 09.05'i gösterdiğinde bayraklar yarıya indi, sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

        Ardından İstiklal Marşı okundu. Darende'deki anma töreni Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Salonunda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı. Atatürk ile ilgili slayt gösterisi izlenildi. Öğrenciler tarafından Atatürk'ün hayatı, Atatürk'ten son mektup, Mustafa Kemal'e giden yol, Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata'ya cevabı, Atatürk'ün Oratoryosu ve sevdiği şarkılar seslendirildi.

        (İHU-BRN-Y)

        10.11.2016 11:48:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler