Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İvrindi'de Kurban Kesim Kursları ilgi gördü

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği Kurban Kesimi kursları ilgi gördü. Bozören mahallesinde açılan kursa, 26 kişi katıldı.

        İvrindi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü. kurs çeşidi ve sayısını artırmak için yoğun bir çalışma yaparken, ikinci Kurban Kesimi Kursu'nu da açtı. Bozören mahallesindeki kursta, 40 saatlik eğitim alan kursiyerler, uygulamayı da İvrindi Belediye Mezbahasında yaptı. Büyük ve küçükbaş hayvan kesimi ve yüzmesini öğrenin kursiyerlere sertifika verileceği açıklandı. Kursun öğretmenliklerini de Veteriner Hekim Ertekin Çelik. Kasap İbrahim Kenar ve diyanet görevlisi Mustafa Demir ile Ali Efe yaptı. Kursta, Veteriner Hekim Ertekin Çelik hayvanın anatomisi hakkında bilgiler verirken, kasap İbrahim Kenar, kesme ve yüzme yöntemlerini gösterdi. Diyanet görevlisi Mustafa Demir ve Ali Efe'de kurban kesimi sırasında uyulması gereken dini kuralları anlattı. Kursu ziyaret eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, kurs öğretmenleri ve kursiyerlere teşekkür etti. Kursta çok şey öğrendiklerini anlatan kursiyerler de, Müdür Arif Kunduzcu ve kurs öğretmenlerine teşekkür etti.

        (FT)

        10.11.2016 14:12:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler