Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutki'de 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Mutki ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 78. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

        Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Ayyıldız tarafından çelenk sunulması ile başladı. Atatürk'ün 78 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreni sonrası Mutki YBO Konferans Salonu'nda saat 10:00' da Atatürk'ü anma programı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mutki Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu öğretmenlerinden Murat Demir yaptı. Öğrenciler koro eşliğinde, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirirken, şiirler okudular. Düzenlenen anma programı Atatürk'ü anlatan kısa bir film gösterimi ile sona erdi.

        Törene kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        (VO-ŞAK-Y)

        10.11.2016 14:36:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler