Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ata'nın çiçekleri, Zübeyde Anne'nin mezarından geldi

        - Karşıyaka'dan Atatürk'e en anlamlı hediye

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atan Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Anne'nin mezarında yetişen kasımpatı çiçeklerini binlerce cumhuriyet sevdalısıyla birlikte Anıtkabir'e getirdi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Ata'mıza, en kıymetlisinden, annesinden demet demet çiçekler getirdik. Rahat uyu Atam, emanet ettiğin değerlere sonsuza kadar sahip çıkacağız" dedi.

        Ulu Önder Atatürk'ün en değerli emaneti Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka, 10 Kasım'da annesinden oğluna çiçekler götürdü. Bu anlamlı tören için Karşıyaka'dan yaklaşık 40 otobüs kaldırıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, dernekler, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, KARGEM öğrencileri ve binlerce Karşıyakalı'dan oluşan heyet Ankara'ya akın etti. Anıtkabir'deki törene CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Erdal Aksünger ve CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da katıldı.

        "Anamızdan atamıza hem kasımpatı hem nutuk"

        Karşıyakalıları Ankara'da, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Çankayalı vatandaşlar karanfil ile karşıladı. Anıtkabir'de Aslanlı Yol girişinde başlayan törene katılan Atatürk sevdalıları, "Anamızdan Atamıza Çiçeklerle" yazılı pankartlar taşıdı. Binlerce kişi, bir ellerinde Nutuk okuyarak, bir ellerinde de kasımpatıları tutarak Ata'nın huzuruna yürüdü. Atatürk'ün en kıymetli emaneti olan annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinde yetiştirilen kasımpatıların mozoleye konması sırasında da duygusal anlar yaşandı. Gözyaşlarını tutamayan Atatürk sevdalıları; Ulu Öndere, Cumhuriyete ve Ata'nın emanetlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Yaklaşık bir saat süren törenin ardından Anıtkabir'i ve müzeleri gezen Karşıyakalılar, sonrasında tekrar İzmir'e döndü. Çankaya Belediyesi de Anıtkabir'in bahçesine ektiği çiçekleri, Anneler Günü'nde Karşıyaka'ya getirecek.

        "Emanetine sahip çıkacağız"

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Her yıl olduğu gibi, bu yıl 10 Kasım'da da sonsuz özlem ve bağlılıkla, Atamızın huzuruna geldik. Bu kez, annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'daki kabrinde büyüttüğümüz, gözümüz gibi baktığımız kasımpatıları da Atamıza getirdik. Binlerce Karşıyakalı ile hep birlikte Aslanlı Yol'dan geçerek, çiçeklerimizi Atatürk'ün mozolesine sunduk. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78. yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyor; bize emanet ettiği Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" diye konuştu.

        Ata'nın çiçekleri de annesine gelecek

        Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise "Bugün Anıtkabir'de çok anlamlı bir törene ev sahipliği yaptık. Karşıyaka Belediyesinin annesinden getirdiği çiçekleri, Atamıza armağan ettik. Biz de Anıtkabir'e ektiğimiz çiçekleri, Anneler Gününde Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım Anıt Kabri'ne götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

        Akpınar'dan Anıtkabir Özel Defteri için yazı

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın, Anıtkabir Özel Defteri için yazdığı yazı ise şöyle: "Büyük Önderimiz; her yıl olduğu gibi, bu yıl da Karşıyakalılar olarak huzurunuzdayız. Kalbimizdeki sonsuzlukta ölümsüzlüğe ulaştığınız 10 Kasım'ın 78. yıl dönümünde, sizi her zamankinden çok anıyor ve arıyoruz. Ülkemizin bugün yaşadığı sorunlardan kurtulup çağdaş, demokratik ve laik bir cumhuriyet olarak varlığını sürdürmesinin, çizdiğiniz yolda ve gösterdiğiniz hedeflere yürümekle mümkün olacağını çok iyi biliyoruz. Bu duygularla, size bu yıl Karşıyaka'ya emanet ettiğiniz anneniz Zübeyde Hanım'ın mezarında, Karşıyakalılar tarafından yetiştirilmiş çiçekleri getirdik. Bu çiçekler, Karşıyaka'nın size ve büyük hatıranıza saygımızın ve Türkiye Cumhuriyeti ile değerlerine bağlılığımızın ifadesidir. Bu duruşunu koruyan, her fırsatta göstermekten çekinmeyecek olan Karşıyaka ve hemşehrilerim adına, huzurunuzda saygı, sevgi ve minnetle eğiliyorum."

        (CA)

        10.11.2016 14:46:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler