Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bartın'da muhtarlara 'Muhtar Bilgi Sistemi' eğitimi verildi

        (Fotoğraflı)

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - Bartın'da İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi" hakkında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Bartın Valisi Nusret Dirim başkanlığında Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Kurum Amirleri ve Merkez İlçe Mahalle ve Köy Muhtarları katıldı. Toplantıda katılımcılara Muhtar Bilgi Sistemi işleyişi hakkında sunum yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Dirim, hem tanışma hem de sorunları yerinde dinlemek için toplantının önemli olduğunu, son zamanlarda muhtarların öneminin toplumda ciddi bir şekilde hissedilmeye başladığını ifade etti.

        Muhtarların daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu da aktaran Vali Dirim, muhtarların yıllarca idari yapıya hizmet ettiklerini ve daha da güçlenerek bunun devam edeceğini anlattı. Muhtarların ekonomik ve sosyal durumlarının zaman içerisinde iyileştirileceğini düşündüğünü ifade eden Vali Dirim, muhtarların taleplerini çok önemli gördüğünü belirterek, "Çünkü halkımızın dilek ve taleplerini ilk muhtarlar fark ediyor. En uzak noktalardaki vatandaşların taleplerini bile muhtarlarımız biliyor ve halkın nabzını tutuyorlar" dedi. Vali Nusret Dirim bundan sonraki süreçte düzenli olarak muhtarlarla ve ilgili kurum amirleri ile birlikte belirli aralıklarla bir araya gelineceğini de sözlerine ekledi. Toplantıda söz alan mahalle ve köy muhtarları karşılaştıkları sorunlarını dile getirdi.

        (AY-BB)

        10.11.2016 15:02:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler