Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çorum TSO'dan "yapılandırma" uyarısı

        ÇORUM (İHA) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, 6736 sayılı Kanun kapsamında oda ve borsalara da aidat borcu olan borçlarını da kapsadığından dolayı hükümler konusunda üyelerini uyardı.

        Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklama da, kamuoyunda, 'torba yasa' olarak da bilinen, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair 6736 sayılı Kanun'la beraber gecikmiş aidat borcu bulunan üyelere sağlanan ve 31 Ekim 2016 tarihinde sona eren başvuru tarihinin 25 Kasım 2016 tarihine uzatıldığı hatırlatılan açıklamada, aidat borcu olan üyelerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiği kaydedildi.

        Açıklamada, 6736 sayılı Kanun hakkında şu bilgiler verildi; "Yapılandırmadan yaralanmak isteyen üyelerimiz, Odamıza 25 Kasım 2016 tarihine kadar bir dilekçe ile başvurmaları şarttır. Yasadan istifade etmek isteyip, Odamıza yazılı başvuru yapan borçlu üyelerimizin 30.06.2016 (bu tarihte geçerli) tarihine kadar olan aidat borç asıllarına isabet eden gecikme zammı ve faizi alınmayacak ve iptal edilecektir. Aidat borçlarının asıllarını taksitle ödemek isteyen Üyeler, aidat borç asıllarının 1.taksitini 30.11.2016 tarihine kadar, kalan tutarın ise aylık altı eşit taksitte ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan gecikme faizi alınmayacaktır. Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen ya da tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş borç asıllarına ilişkin faiz, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tekrar tahsil edilecektir"

        (MMY-BÖ)

        10.11.2016 16:38:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler