Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov, Büyükçekmece'de Atatürk'ü anlattı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla 'Atatürk' konulu konferans düzenledi. Konferansta konuşan Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov, "Biz Azerbaycan'da, Atatürk Merkezi olarak Atatürk'ü kültürel ve felsefi bir bilim olarak, bir bilim dalı olarak araştırırız" dedi.

        Büyükçekmece Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78'inci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında 'Atatürk' konulu bir konferans düzenledi. Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Eski Başkanı ve Azerbaycan Milletvekili Nizami Caferov'un konuşmacı olarak katıldığı 'Atatürk' konulu konferansta, Gazi Mustafa Kemal'in hayatı, Türk dünyası ve dünyaya kattığı değerleri anlatıldı.

        "'Atatürk, bizim ebedi önderimizdir' demesi tüylerimizi diken diken yaptı"

        Azerbaycan'dan gelerek Atatürk'ü Büyükçekmecelilere anlattığı için Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov'a teşekkür eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Caferov, Atatürk'ü 8-9 başlık altında özetledi. Ve, en çok dikkatimi çeken husus 'Bizim okullarımızda Atatürk, bu şekilde bir ilim dalı olarak okutulur ve bizim bir numaralı kitabımız budur. Atatürk, bizim ebedi önderimizdir' demesi tüylerimizi diken diken yaptı" dedi.

        "Biz Atatürk'ü kültürel ve felsefi bir bilim olarak, bir bilim dalı olarak araştırırız"

        Konferansta konuşan Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov, "Mustafa Kemal Atatürk, bu dünyanın en büyük liderlerinden. Bana göre Atatürk'ün gördüğü işlerin, kahramanlıklarının çok mükemmel bir tarihi hem de aynı derecede mükemmel bir felsefesi var. Türkiye Cumhuriyeti nasıl kuruldu ve Türk insanı bugünkü vatandaşlığını ve bugünkü devlet idareciliğini bugünkü entelektüel seviyesini nasıl elde etti. Bunlar büyük bir ilimdir. Sadece bir faaliyet değil bir kahramanlık değil geleceği yönelik bir düşünce sistemidir. Onun için de biz Azerbaycan'da Atatürk Merkezi olarak Atatürk'ü daha çok bu yönde, kültürel, felsefi bir bilim olarak, bir bilim dalı olarak araştırırız. Daha doğrusu birbiriyle ilgili bilimlerin, fenlerin bir yekünü olarak araştırırız. Ve, öyle bilirim ki biz burada haklıyız. Çünkü Atatürk'ün gördüğü işler, Atatürk'ün kurduğu büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti gelişmekte ve Atatürk'ün ideaları, Atatürk'ün tecrübesi de bütün dünya üzerinde etkisini göstermektedir. Tabi ki bunu öğrenmemizde fayda var" diye konuştu.

        Konferans sonrasında ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov'a çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

        (EK-HB-MK-Y)

        10.11.2016 17:41:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler