Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk'ta kültür ve sanata yatırım devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Halil İbrahim Karabıyık

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Selçuk ilçesinde kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nin açılışı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından gerçekleştirildi.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nin açılışında Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua edildi. Atatürk'ün çocuk sevgisine ve sanata verdiği öneme atıfta bulunularak 10 Kasım'da gerçekleştirilen açılış öncesi katılımcılara konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Büyük Atamızı anmak ve O'nun sanata ne kadar değer verdiğini göstermek için sanat evimizin açılışını 10 Kasım günü yapıyoruz. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü birçok yönünün yanı sıra sanata ve çocuklara verdiği değerle de anma arzusu içerisindeyiz" dedi.

        "Kurslara olan talep bizleri mutlu ediyor"

        Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nin Selçuk'ta giderek ivme kazanan kültür ve sanat faaliyetleri açısından önemli bir merkez olacağını dile getiren Başkan Bakıcı, "Uzun zamandır değerlendirmeyi düşündüğümüz bu alanı kültür ve sanat evi olarak açıyoruz. Burada birçok etkinlik gerçekleştirilecek, kurslar verilecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sanat eğitimi burada yapılacaktır. Belediye olarak biz sanata ve kültüre değer veriyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin bu kurslardan istifade etmesini istiyoruz. Bu manada da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selçuklu ailelerimizin çocuklarımızı ve gençlerimizi belediyemiz bünyesinde açılan kurslarına göndermeleri bizleri mutlu edecektir" diye konuştu.

        Kurdeleyi çocuklarla beraber kesti

        Dinleyicilerin beğenisini toplayan etkinliğin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti. Açılışın ardından katılımcılar Kültür ve Sanat Evi'ni gezerken; çocuklar resim yaptı. Açılışı gerçekleştirilen sanat evinde yeni kurulacak çocuk korosunun yanı sıra resim, satranç, ney, gitar, bağlama kursları da verilecek.

        (SO-Y)

        10.11.2016 21:46:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler