Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mahalle sakinlerinden baz istasyonu tepkisi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt Afet Evleri Mahallesi'nde, iki blok arasında yer alan baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi.

        Siirt-Kurtalan karayolu Afet Evleri Mahallesi'nde blokların arasında yer alan iki adet baz istasyonunda şikayet eden mahalle sakinleri, istasyonların kaldırılmasını istedi. Baz istasyonlarının 700 daireli sitenin içinde kaldığını belirten site sakinlerinden Mustafa Sancar, "Burada yaklaşık 700 daire, 3 bin 500 site sakini var. Baz istasyonu ciddi zararlar veriyor, evin içinde modemin bile çocuklara zararlı olduğu, uzmanların açıkladığı bir ortamda bu şekilde sitelerin içerisinde yer alan baz istasyonların olması hayret edilecek bir durumdur. Bu manzara acaba batıda İstanbul ve İzmir gibi tarzı rezidansların olduğu yerlerde olmuş olsaydı yetkililer bir haftadan uzun bir süre kaldırmaya direnebilir miydi?" dedi.

        Site yöneticisi Şekip Danış ise daha önce defalarca baz istasyonlarının kaldırılması için yaptıkları girişimden sonuç alamadıklarını aktardı. Danış, "Daha önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile yaptığımız yazışmalarda, bize saz istasyonlarının kaldırılması için gereğinin yapılacağı söylenmişti, ama gereği yapılmadı. Bu aynı zamanda ucube gibi duruyor. Yetkililerden çağrımız, bu manzara hem sağlık anlamında hem de görüntü itibariyle bizi tehdit ediyor, kaldırılmasını bekliyor" diye konuştu.

        (MND-MP-Y)

        11.11.2016 11:38:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler