Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lale soğanı satışları 14 Kasım'da başlıyor

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehri rengarenk bir görünüme kavuşturan lale soğanı satışları 14 Kasım'da başlıyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 renkten oluşan lale satışları 14 Kasım Pazartesi günü başlıyor. Bu kapsamda kentin 12 ilçesindeki 14 ayrı noktada 5 bin adet lale vatandaşlara sunulacak. Yarışmaya katılacak vatandaşların, aldıkları laleler ve yanında verilen satış fişi ile Nisan'ın ilk haftası Sekapark'a başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yarışmaya standartlarda bulunan 8 çeşit lale ile başvurulabiliyor. Saksının çapı 29 santimetreyi geçmeyecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, lale satış noktalarından bilgi alabiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan satışlar 12 ilçenin tamamında satışa çıkarılacak. İzmit ilçesindeki satışlar Cumhuriyet Parkı, Belsa Plaza önü ve Fevziye Camii Önü'nde gerçekleştirilecek. Kandıra Merkez, Karamürsel Belediyesi önü, Gölcük Çarşı ve Değirmendere Çınarlık Meydanı, Gebze Eski Hamam önü, Darıca Eski Belediye Binası, Çayırova Fatih Caddesi, Dilovası Belediye Binası, Körfez Ağadere caddesi ve İSU Hizmet binası ve Derince Belediye binası önün de satışa sunulan noktalar arasında olacak. Lale satışları kapsamında Sarı, Beyaz, Mor, Pembe, Eflatun, Kırmızı, Mor, Koyu Mor ve Kırmızı beyaz olan 8 farklı renk lale satışa sunulacak. Şehri rengarenk bir görüntüye kavuşturacak olan 5 bin adet lale piyasanın çok altında bir fiyata satışa çıkarılacak. Paketlerinin tanesi 3 TL'den satılacak lale soğanları bahçelerde, balkonlarda ve saksılarda da açacak.

        (İG-RFK-Y)

        11.11.2016 12:00:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler