Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kikizade Diyarbakır ve Derik saldırılarını kınadı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da ve dün Mardin'in Derik ilçesinde düzenlenen terör saldırılarını sert bir dille kınadı.

        AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, terör saldırılarının birlik ve kardeşliğe yapıldığını söyledi. Bu saldırıların ülkenin birliğini bozamayacağını ifade eden Kikizade, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde meydana gelen ve 2'si polis, 11 kişinin şehit olduğu bombalı araçla yapılan terör saldırısı ile Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'e yönelik düzenlenen saldırılara tepki gösterdi. Kikizade, "Diyarbakır ve Mardin'in Derik ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısının konuşulacak bir yanı yoktur. Acımız çok büyük, Diyarbakır'da 11 can, Derik'te ise kaymakamımızı kaybettik. Terör vahşeti bu kez de Diyarbakır'ın göbeğinde ve Derik kaymakamının makamında kendini gösterdi. Terör saldırılarının en çok bölge insanına ve bölge ekonomisine zarar verdiğini biliyoruz. Gün etle tırnak olma, provokasyonlardan uzak durup kenetlenme günüdür. Gün metanet ve birlik olma günüdür. Birliğimizin sabote edilmesine izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğe kastedenlere karşı inadına daha da kenetleneceğiz. Barış ve huzuru hedef alan tüm bu hain saldırılarının, milletçe tanık olduğumuz acı olayların sonuncusu olmasını diliyoruz. Menfur saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

        "Oyuna gelmemeliyiz"

        Açıklamalarında terör örgütlerinin uluslar arası güçler tarafından kullanılan maşalar olduğunu belirten Kikizade, bu maşaların oyunlarına gelinmemesi gerektiğini söyledi. Kikizade, "Bin yıllık kardeşliğimizi terör örgütlerini kullanıp, bizi birbirimize düşman etmeye çalışan uluslararası güçlerin oyununa gelmemeliyiz. Bu coğrafyanın kadim milletleri kendine gelmeli ve ümmet bilinci altında kardeşliğimizi yeniden tesis etmeliyiz. Bizler etle tırnak gibiyiz. Bizi birbirimize düşürüp ülkemizi parçalamak isteyenlerin oyunlarına alet olmamalıyız. Bu dış mihraklara karşı bir ve beraber olmalı, birlikteliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Bunlara inat daha çok kaynaşmalı, birlikteliğimizi daha güçlü hale getirmeliyiz" diye konuştu.

        (İHA-AKK-Y)

        11.11.2016 14:02:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler