Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bulanıklı sporcular, 10 Kasım Atatürk'ü anma koşusunda Türkiye birincisi oldular

        (Fotoğraflı)

        Galip Kılınç

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto ilçesi sporcuları, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusunda tek ve takım olarak Türkiye birincisi oldu.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. ölüm yıl dönümü anısına düzenlenen "10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu" 762 sporcunun katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Yapılan koşuda birinci olan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdür Deniz Edip'i makamında ziyaret ettiler. Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun destek verdiği anma koşusu, 149 takımdan 695, ferdi 65 toplam 762 sporcunun iştirak ettiği koşuda Türkiye birincisi olan öğrencilerle makamında ağırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Öğrencilerimle ne kadar gurur duysam azdır. İlimizi temsilen Ankara'da yapılan koşuda Türkiye birincisi oldu. Ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Böyle zor şartlarda çıkıp Türkiye genelinde kedi isimlerini ve bizim ilimizin ismini temsil etmeleri en azında duyurmaları bizim için gurur verici. Ben emeği geçen öğretmenlerimize okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda güzel başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Öğrencilerimize destekte vereceğiz, öğrencilerimizin en azında milli takımlara çıkması için destek vereceğiz. Milli takım antrenör muhtemelen izlemiştir. Öyle duyum aldık çünkü inşallah bu öğrencilerimiz çok güzel yerlerde ülkemizi temsilen güzel başarılar elde edecektir" dedi.

        Atatürk'ü anma koşusunda, öğrencilerini yalnız bırakmayan beden öğretmeni Berçem Su, yapılan koşularda küçük erkeklerde Türkiye birincisi Diyar Sönmez, Harun Şen ise Türkiye dördüncüsü olarak Bulanık ilçesine birincilik kupasını kazandırmıştır. Kızlarda Fatma Altun Türkiye altıncısı, yıldız kızlarda ise Besra Özmen 13.'cü olmuştur. Takım olarak Türkiye birincisi olduk. Zor şartlar altında çalıştık, büyük emekler sarf ettik. İmkansızlıklara bu büyük başarılara imza attık. Bu başarıları elde etmemize destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, ilçe spor müdürümüze, il gençlik spor müdürümüze ve tüm antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Bu başarımızı ilçe milli eğitim müdürü ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verildi. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

        Dereceye giren öğrencilere İlçe Milli eğitim Müdürü Deniz Edip öğrencilere hediyeler vererek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti.

        (FÇ-ŞAK-Y)

        11.11.2016 14:02:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler