Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal'da 9 bina törenle yıkıldı

        - Kartal'da dönüşüm çalışmaları devam ediyor

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Kartal'da dönüşüm çalışmaları kapsamında 1088 ada, 5 parsellik alan üzerine kurulu 9 bina törenle yıkıldı. Vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Vatandaşlar komşuluk ilişkilerini devam ettirecek" dedi.

        Kartal Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 'Dönüşümde Kartal Modeli' sloganıyla başlatılan kentsel dönüşüm projelerine bir yenisi Soğanlık Mahallesi'ndeki çalışmalarla eklendi. Soğanlık Yeni Mahalle'de 1088 ada, 5 parsellik alan üzerine kurulu 9 bina, yeniden inşa edilmek üzere düzenlenen törenle yıkıldı.

        Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün de katıldığı törende ev sahipleri yıkım çalışmalarını izledi. Başkan Öz, vatandaşlara yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

        "Kalan yerlere sosyal donatılar yapılacak"

        Dönüşümle birlikte sosyal alanların da yapılacağını belirten Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "9 tane ayrı ayrı parça, site değil burası. Bu 9 ayrı ev bir araya geliyor ve bir güzellik oluşturuyor. 2 blok olunca herkesin birbirinden kopuk olacağı düşünülüyor. Ama öyle değil, kalan yerlerde de sosyal donatılar yapılacak. Yani çocuklar evden çıktıkları zaman tenis, voleybol, futbol oynayıp yüzebilecekler. Kafeteryada oturup komşuluk ilişkilerini devam ettirecek. Komşuluk ilişkisi bizim toplumumuzda var olan şey. Kazasız belasız bir inşaat dönemi geçirmeyi diliyorum. Yeni evlerinde oturacak kardeşlerimize de mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.

        (HB-HB-SO-Y)

        11.11.2016 14:33:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler