Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk eğitimde yeni kurslar açıldı

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven kurum çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada 1 Eylül itibariyle açılan 190 adet kursa toplam 3990 kişinin kayıt olarak eğitim aldığını ve yeni kurslarında açıldığını söyledi.

        Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven kurum çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada yeni kurs açılışları da devam ettiklerini kaydederek " Kurslarımız ve yeni kurs açılışlarımıza devam ediyoruz. Bu kursları ilk etapta iş birliği yaptığımız kurumlarla bu kursları planladık. Yıl içinde yoğun bir şekilde Büyükşehir Belediyemiz STK'lar hemde Karesi Belediyesi ile kurslar planlamaya devam ediyoruz. 2016-2017 Eğitim ve öğretim yılına 1 Eylül itibariyle başladık, şu ana kadar 190 adet kurs açtık ve bu kurslarımıza 3990 kişi kayıt yaptırdı. Kurumlarla yaptığımız kurslara baktığımızda Ruh Sağlığı Merkezi ile yaptığımız eğitimler devam ediyor. Burada Mandrel ile cam boncuk yapımı, pizzacı, ahşap boyama ve sabun yapımı kurslarını açtık. Çocuk eğitim merkezi ile takı kursu başlattık. Umut özel engellilerle ve OBİDER ile TOKİ'de ki binamızda 23 yaş üzeri 55 engellimize Türk Sanat Müziği Kürdi makamı kursu açtık. Engellilere yönelik mehter kursumuz devam ediyor. Yine OBİDER ile atletizm, yüzme ve masa tenisi kursu açtık engellilere yönelik. İvrindi, Balya, Savaştepe Yörük Köyleri Yardımlaşma Derneği ile protokol imzaladık ve hasta kabul kursu açtık, İş-Kur ile şuan da 4 adet kursumuz devam ediyor, 2 tanesi hasta kabul işlemleri kursu, 1 tanesi 4-6 yaş çocuk eğitimi kursu birde ev ve kurum temizliği kursu açtık. İş Kur bu kursları destekliyor ve kurs süresince günlük olarak 20 lira cep harçlığı veriyor. Biz özellikle BALMEK 'DE çeşitli ve çok yoğun kurslar açıyoruz" dedi.

        (OF-

        11.11.2016 14:47:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler