Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bulanık STK temsilcilerinden Milli Eğitim Müdürüne anlamlı ziyaretler

        (Fotoğraflı)

        Galip Kılınç

        MUŞ (İHA) - Muş'un Bulanık ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri, Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'i makamında ziyaret ettiler.

        Bulanık İlçe Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Hanifi Koşuncu, Esnaf Kredi Kooperatif Başkanı Yakup Kaya, Bulanık Kızılay Şube Başkanı Seracettin Yılmaz, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Taşkıran, Bilican Spor Başkanı Veysi Yılmaz, TÜMSİAD Bulanık Şube Başkanı Ercan Yılmaz ve gazetecilerden oluşan STK temsilcileri Bulanık Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'i ziyaret ettiler. Heyet adına söz alan Esnaf Kredi Kooperatif Başkanı Yakup Kaya, "Son yıllarda Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü başarılı çalışmalar bizleri sevindirmiştir. Türkiye genelinde öğrenci başarısı sıralamasında önemli kazanımlar elde edildi. Öğretmen veli iletişiminin iyi bir şekilde kurulması, kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik çalışmalar ve okullar Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projeleri ile değerler eğitimi kapsamında, bilginin yanında değerlerimizi yaşayarak öğrenme, aile ve topluma örnek insan olma, kişilik kazanma gibi değerlerimizi geliştirerek, bu konuda özverili çalışan tüm eğitim çalışanlarının gününü kutlamak üzere burada bulunuyoruz" dedi.

        Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Sivil Toplum Kuruluşlarının birlik ve beraberlik içinde yürüttüğü çalışmalardan dolayı hoşnut olduğunu, bu birlikteliğin tüm ilçe genelin de sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu birlikteliğin eğitime yansımasının ise başarının artırılması açısından daha iyi olacağını ifade eden Deniz, "Eğitim öğretimde hedefimiz ilçemizi daha yukarılara taşımak. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. Bu da ancak iyi bir eğitim ortamının hazırlanmasıyla mümkün olacaktır. Başarı için öğrencilerin kişilik ve karakter eğitimlerine destek olacak değerler eğitimini uygulayarak öğretmenler, öğrenciler, kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları gibi tüm paydaşlar ele ele verdiğimizde öğrencilerimizin geleceğinin daha iyi inşa edilebileceğiz Özellikle bu yıl beş okul yapılacak. Diğer köylerimizde okul onarımları programa alındı. Şuandaki en güzel projemiz sizlerinde buna destek vermeniz istiyoruz. İlçemize bir fen lisesi getirelim. Geçen yıl fen lisesini kazanan 120 öğrencimizin başarıları hep dışarıya gitti. Bu başarılı öğrencilerimizi neden kendi ilçemizde çıkarmayalım bu çabalar sizlerle olacaktır. İlçemiz eğitimdeki başarısı büyüktür. Bu başarıyı yükseltmekte sizlerle birlikte olacağına inanıyorum. Ziyarette bulanan herkese teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

        Daha sonra Sivil Toplum Temsilcileri, AK Parti İlçe Başkanı Ali Bulut makamında ziyaret ettiler. AK Parti İlçe Başkanı Ali Bulut, bütün sivil toplum örgütleri kendilerini ziyaretinden teşekkür ettiğini dile getirdi. STK temsilcileri, "İlçede bulunan en büyük sorun Muş ile Bulanık arasındaki yoldur. Bu yolun 12 metre genişliğinde tadilat yapılacağını öğrendik. Bu yeterli değil şuan ki yol 12 metre genişliğindedir. Bu yol çift şeritli yol olmasını istiyoruz" dediler.

        AK Parti İlçe Başkanı Ali Bulut, bu konu hakkında gerekli bütün işlemleri yapacaklarını, ilçede çok güzel faaliyetlerde bulunacakları baharın gençlik merkezi ve bir çok hizmetlere Bulanık halkının tanık olacağını söyledi.

        STK temsilcileri böyle ziyaretlerin devam edeceğini Bulanık ilçesinde huzur ve hizmettin gelmesi için herkes elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ettiler.

        (GK-ŞAK-Y)

        12.11.2016 12:12:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler