Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yılmaz: "Başkanlık sistemi ile yepyeni bir Türkiye inşa edilecek"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Başkanlık sistemi ile yepyeni bir Türkiye inşa edilecek. Türkiye tüm sıkıntılardan arındırılacak" dedi.

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, A Haber'de yayınlanan Ajans Hafta sonu programına katılarak başkanlık sistemi ve Samsun ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.

        Başkan Yusuf Ziya Yılmaz başkanlık sisteminin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye'de köklü bir değişiklik yaşanacağına dikkat çekerek, "Türkiye'nin tüm sıkıntılardan rafine edilmiş, arındırılmış bir sisteme ihtiyacı var. Güvensizliğe, iç çatışmalara dayalı bu sistemle Türkiye'nin hedefleri olan 2023'e, 2025'e ulaşması imkansız görünüyor. Onun için yeni anayasamızla, başkanlık sistemimizle, yepyeni bir frekansla Türkiye'yi yeniden inşa etmemiz lazım. Kendi içimizde bile birçok bürokratik engelle karşılaşıyoruz mevcut sistemde. Sadece bürokrasi hazretlerinin değil kafaların da bu yeni anlayışla birlikte modifiye olması gerektiğini düşünüyorum. Başkanlık sistemi ülkemiz adına çok hayırlı olacaktır" diye konuştu.

        "Samsun sanayileşmede Türkiye ortalamasını yakalayacak"

        Samsun'da tarımın gelişmesi için kırsal kalkınmayı desteklediklerini ve sanayileşmenin önünü açtıklarını da belirten Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Samsun sanayileşmede Türkiye ortalamasını biraz altında bulunuyor. Biz şimdi kentimizi Türkiye ortalamasına getirmek için çalışıyoruz. Türkiye'nin 2-3 tane lojistik organize sanayilerinden bir tanesi Samsun'da 40 milyon euroluk bir AB hibesiyle yapılıyor. Gıda OSB her gün biraz daha büyüyor. Havza'da devletimiz bir OSB yapıyor bizler katkı veriyoruz. Vezirköprü'de, Çarşamba'da yakında OSB çalışmaları başlayacak. Samsun'da ve Bafra'da var. Gıda OSB'miz, Lojistik OSB'miz derken büyük bir sanayileşme gerçekleşiyor kentimizde. Samsun kara, demir, deniz ve hava yolu ulaşımını kullanabilen sayılı şehirlerden birisi. Sahip olduğumuz bu ulaşım altyapısının gelişmişliğini bir Lojistik OSB ile desteklemek istiyoruz. Antalya'da portakal ihraç edecek bir ihracatçı arkadaşımız ürününü TIR'a yükleyecek ve Samsun'a getirecek. Burada ihraç edeceği ülkelerden fiyat alacak. Aldığı fiyat eğer düşükse Lojistik OSB'mizde soğuk hava depolarında ürününü bekletecek ve fiyatların yükselmesini bekleyecek. İşte bu alt yapı şu anda Samsun'da yapılıyor."

        (SAM-SLH-Y)

        12.11.2016 14:09:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler