Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çat Belediyesi ecdadına yürüdü

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Aziziye Zaferi'nin 139'uncu yıl dönümü nedeniyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Aziziye ve Mecidiye Tabyalarına yürüyüş programına, Çat Belediyesi'nin organize ettiği yaklaşık 5 bin kişilik grup da katıldı.

        Osmanlı-Rus savaşında Ruslar tarafından işgal edilmeye çalışılan Erzurum'un şanlı bir direnişle düşmanı püskürtmesinin üstünden 139 yıl geçerken, şanlı ecdadın torunları sabah ezanıyla beraber savaşın en yoğun olarak yaşandığı Aziziye ve Mecidiye Tabyalarına yürüdü. Yapılan yürüyüşe binlerce Erzurumlu katılırken, Çat Belediyesi'nin organize ettiği yaklaşık 5 bin kişi de katıldı. Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilenen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın 139. yıl dönümü nedeniyle yaklaşık 20 bin Erzurumlu, Aziziye ve Mecidiye Tabyalarına yürüdü.

        Öte yandan Aziziye Zaferi'nin 139'uncu yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Çat Belediyesi Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "139 yıl önce bu topraklar örneği görülmemiş direnişle işgalden kurtarıldı. Ecdadımız çocuğu, genci ve yaşlısıyla Aziziye Tabyasında bir destan yazmıştır. Bizim de onları saygı ve sevgi ile yâd etmemiz gerekir. Bu milletin tarihinde hiçbir milletin tarihinde olmayacak zaferler vardır. Aziziye Zaferi de bu tarihi zaferlerden birisidir. Bu anlamda bu toprakları bizlere bir kez daha vatan toprağı eden kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet-i ala olsun." dedi.

        (ERZ-AT-Y)

        12.11.2016 17:12:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler