Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köse'de istişare toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş'in göreve gelmesinin ardından başlattığı köy ve mahalle muhtarlarıyla geniş katılımlı istişare toplantılarının sonuncusu Köse ilçesinde gerçekleştirildi.

        Daha önce Merkez İlçe, Kelkit, Şiran, Torul ve Kürtün ilçelerinde yapılan toplantı Köse ilçesinde de 60.Yıl Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Vali Okay Memiş, kendisini karşılayan okul öğrencilerine satranç takımı hediye ederek onlarla bir süre sohbet etti.

        Vali Okay Memiş'in başkanlığındaki toplantıya AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Köse Kaymakamı Turan Soğukoluk, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kamu kurumlarının il ve ilçe müdürleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, Köse ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Köy ve mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerinin birinci ağızdan en yetkili isimlere iletmelerini sağlayan toplantının ana gündem maddelerinden biriside Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde Bayburt'ta düzenlenen törende 2017 yılında kazma vurulacağını söylediği Salyazı Havaalanı oldu.

        Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde 1994 yılında yapımına başlanan ve 1998 yılından beri atıl durumda bekleyen havaalanının 3 bin metrelik pistiyle hizmete açılmasının bölge halkında heyecan ve sevince sebep olduğu gözlendi.

        "Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir heyet gelecek ve havaalanını inceleyecek"

        Önümüzdeki haftalarda Ulaştırma Bakanlığından yetkililerine havaalanında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geleceğini belirten Vali Okay Memiş, pistinin bir kısmı yapılı durumdaki Salyazı Havaalanıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın Bayburt'tan müjde verdiğini hatırlatarak, "Sayın Başbakanımızın Bayburt'ta açıkladığı üzere çok önceden dönemin Valileri, Milletvekilleri, siyasileriyle beraber pisti de yapılmış olan Salyazı havaalanının yapılacağına ilişkin müjdesini verdi. Biz milletvekillerimizle bu konuda çalışmaya başladık. Sayın Vekillerimiz konuyu Ankara'dan takip ediyorlar. Biran evvel yatırım programına alınması noktasında yapmış olduğu görüşmelerden sonra önümüzdeki haftalarda Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir heyet gelecek ve havaalanını inceleyecekler" dedi.

        "Ne gerekiyorsa çok hızlı bir şekilde yapacağız"

        Başbakan Yıldırım'ın verdiği sözün takipçisi olduklarını ve idari yönden Gümüşhane Valiliği olarak ne yapılması gerekiyorsa çok hızlı bir şekilde yapacaklarını kaydeden Vali Memiş, "Sayın Milletvekillerimizin ve sizlerin destekleriyle Bayburt ve Gümüşhane'ye çok önemli bir kamu hizmetini gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

        "Bu toplantılarla yol haritamızı belirledik"

        Diğer ilçelerde yapılan istişare toplantılarında ilçelerin sorunlarının masaya yatırıldığını, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili yol haritasının ortaya koyulduğunu ve bu toplantıların çok faydalı olduğunun altını çizen Vali Memiş, şunları söyledi: "Köse ilçesinin kamu hizmetlerinden Gümüşhane'nin diğer ilçelerine göre en fazla hizmeti alan, köy yollarının tamamı asfalt olan, içme sorunu olmayan ilçemiz. Hatta köylerinin birçoğunda kanalizasyon sitemi var, parke taşı yapılmış, kamu hizmeti anlamında en avantajlı ilçemiz. Benim Köse'de yapmayı planladığım en önemli hizmetlerden biriside tarım ve hayvancılığa ilişkin olarak özellikle Salyazı bölgesi ve diğer köylerimizde mandıra sayısını artırmak. Bir mandıra, bir fabrika diyoruz. 100 başın üstünde hayvanı olan mandıralara Tarım Bakanlığı yüzde 50 hibe veriyor. Bu neredeyse yüzde 70'e denk geliyor. Köse'de mandıra sayısını mutlaka artırmalıyız. Köse'de 10 tane mandıra yaparsak 10 tane fabrika yapmış kabul edeceğiz"

        "Köse hizmet yönünden Gümüşhane'nin en şanslı ilçesi"

        AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise mezun olduğu okula 30 yıl sonra Milletvekili olarak döndüğünü hatırlatarak başladığı konuşmasında, "Köse hizmet yönünden Gümüşhane'nin en şanslı ilçesi. Biz neredeyse sulamalarımızın yüzde 80'ini bitirdik. İlçemizde şuan 4 göletimiz bitti. Yapacaklarımızla birlikte bu bölgede 10 gölet ve bir barajımız olacak. Sulanabilir bütün arazilerimizi sulamış olacağız. Bunlar kolay yapılmıyor. Ülkemiz son zamanlarda büyük bir beka mücadelesi veriyor. Özellikle ülkemizin güneyinde Suriye'de meydana gelen iç savaş ve Irak'ta yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle bu bölgelerde terör yuvaları oluşmaya başladı. Zaten uzun yıllardan beri PKK terör örgütüne karşı büyük bir mücadele veriyoruz" dedi.

        "Geleceğe çok emin bakıyoruz"

        Bölgenin bahtının açık, geleceğinin çok parlak olduğuna değinen Milletvekili Pektaş, "Geleceğe çok emin bakıyoruz. Hedefimiz önce göçü önlemek, sonra da tersine göçü başlatmak. Bizim burada gençleri tutmamız lazım. Buradaki tarım ve hayvancılığı geliştirerek, teşvikten faydalanarak nüfusumuzu buraya çekmemiz lazım. Hedefimiz vatandaşın cebinden en az parayı çıkararak onun cebine en yüksek bedeli sokabilmek. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Tarım gelişince, sanayisi de gelişecek. Her yıl bu bölgedeki değişikliği görecek, bizzat yaşayacağız. Hem fiziki değişikliği hem de ekonomik anlamdaki kalkınmışlığı yavaş yavaş göreceğiz" diye konuştu.

        Gümüşhane'de an itibariyle 100'e yakın şantiye var

        Gümüşhane'nin bir başından bir başına her tarafın şantiye halinde olduğunu, çok daha az parayla çok büyük işler yapabildiklerini ve an itibariyle Gümüşhane'de 100'e yakın şantiye olduğunu kaydeden Pektaş, "Önümüzdeki yıl KÖYDES ödenekleri 2 katına çıkacak. Biz bu yatırımları kamu olarak yapınca özel sektörün yatırımları da artacak. Bizim güçlü olmamız, ayakta durmamız lazım. Türkiye güçlü olursa Filistin, Suriye, Irak huzur bulur" diyerek sözlerini sonlandırdı.

        Önümüzdeki ay Gümüşhane-Erzincan karayolundaki Pekün tünelinin ihalesinin yapılacağını hatırlatan Pektaş, "Salyazı ile ilgili sözümüzü verdikten 1 yıl sonra sonucu aldık. Köse'ye ne yaparsak yapalım Köse halkı o tüneli istiyor" dedi.

        Köse Kaymakamı Turan Soğukoluk ilçe hakkında genel bilgiler verirken, Belediye Başkanı Şerif Aygün ise ilçedeki yatırımlar ve planlamaları hakkında bilgi verdikten sonra ilçeye Hükümet Konağı, Kültür Merkezi ve Otogar yapımı için destek talep etti.

        STK'lar Köse Dağı Tüneliyle ilgili imzaları yetkililere verdi

        Toplantıda ayrıca ilçe merkezindeki STK ve siyasi partilerin temsilcilerinin imzasıyla Köse Dağı Tüneli için toplanan imzaları Vali Memiş ve Milletvekili Pektaş'a teslim etti. Dosyaları alan Vali Memiş ve Milletvekili Pektaş, konunun gündemlerinde olduğunu, en az Köse halkı kadar önemsedikleri konuyu takip ettiklerini söyledi.

        Toplantının ikinci bölümünde köy ve mahalle muhtarları ile STK temsilcileri sorunlarıyla ilgili söz alarak birinci ağızdan en yetkili isimlere iletme şansı bulurken, taleplerle ilgili yetkililer sıcağı sıcağına talepleri cevaplandırdı.

        (RE-ÖS-Y)

        12.11.2016 22:39:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler