Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yağcı: "Avcılık avı korumaktır"

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Avcılar Derneği Başkanı Fatih Yağcı, kar yağışından dolayı kekliklerin mağdur durumda olduğunu belirterek, "Kimse fırsatçılık yapmasın. Mağdur olan keklikleri koruyalım. Avcılık vurmak değil, avı korumaktır" dedi.

        Malazgirt Avcılar Derneği Başkanı Fatih Yağcı, keklik avıyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Bazı avcıların keklik avını suiistimal ettiğini belirten Başkan Yağcı, fırsatçılık yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Yağcı, ayrıca dernek olarak av sahalarını denetleyeceklerini de ifade etti. Yağcı, "Değerli avcı arkadaşlarım, avcılık fırsatçılık değil fırsat kollama değildir. Şu anda keklikler mağdur durumda, çok yoğun bir kar yağdı. Lütfen kimse fırsatçılık yapmasın. Mağdur olan keklikleri koruyalım. Avcılık vurmak değil avı korumaktır. Av sahalarımız derneğimiz tarafından denetlenecektir. Kesinlikle avcılık sertifikası olmayan avcılara göz açtırmayacağız. Herhangi bir avcılar ve atıcılar derneğine kayıtlı olamayan avcılar için tüm sahalarımız yasak olacaktır. Avcılık belgesi olmayan avcılar, av sahalarında yakalandıkları anda jandarmaya bildirilecektir" dedi.

        (VE-MSA-Y)

        13.11.2016 10:28:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler