Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağaca zarar verenlere ilginç tepkiler

        - Seyitgazi, ormanlarını korumak için mücadele veriyor

        - Tepkilerini, çıra çıkarmak için yontulan çam ağacı üzerine yazdılar

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Manaz

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Seyitgazi ilçesindeki Orman İşletme Şefliği görevlileri, sorumluluk alanlarında ormanlık bölgeyi korumak için büyük çaba gösterirken, ziyaretçi vatandaşlar da aynı duyarlılığı gösterip aksi davrananlara ilginç yazılarla tepki gösteriyorlar.

        Orman Şefi Emir Kaynak'ın yanı sıra, 2'si şoför, 2'si kule bekçisi, 4'ü yangın işçisi ve 5'i de orman muhafaza memuru olmak üzere toplam 14 görevli, 36 bin hektarlık orman alanını korumaya çalışıyor. Biri binek ve biri de arazöz olarak iki araçları bulunan Seyitgazi Orman İşletme Şefliği ekipleri, ormanlardaki ağaçlandırılması konusu başta olmak üzere sosyal sorumluluğun vermiş olduğu çalışmalara da imza atıyor. Seyitgazi Orman İşletme Şefi Emir Kaynak; sorumluluk sahasındaki 105 bin hektarlık alanan 36 bin hektarlık kısmının ormanlık olduğunu anlatarak, "Bir yangın gözetleme kulemiz ve yangın ekibimiz var. Ekiplerimiz yangın sezonu olan haziran ayının başında başladıkları çalışmalarına kasım ayının 15'ne kadar devam ediyor. Vatandaşlarımız orman konusunda çok duyarlı. Herhangi bir yangın esnasında traktörleriyle, tarım aletleriyle bizlere yardıma geliyorlar. Vatandaşlarımız ormanlarını seviyor ve koruyorlar. Şefliğimizin bölgesinde bulunan ve korunması gereken Kalabak suyunun da ayrı bir önemi var" diye belirtti.

        Ağaçlara zarar verenlere vatandaştan ilginç tepki

        Bu arada, ormanlık alanların korunması için duyarlı olan vatandaşlar, ağaçlara yapılan tahribata da ilginç tepkiler gösteriyor. Kalabak suyu kaynağının da bulunduğu bir bölgedeki büyük bir çam ağacına, çıra çıkarmak için yapılan zarara vatandaşlar, farklı renklerdeki yazılarla tepki gösterildi. Çevrede yaşayan ve bölgeyi ziyarete gelen kimliği belirsiz vatandaşların yontular ağaç üzerine kırmızı ve siyah boyalarla yazdığı 'Niye kestiniz öküzler', 'Anıt ağaç' ve 'Kesen şerefsizdir' yazıları dikkat çekiyor.

        (SM-MET-Y)

        13.11.2016 11:14:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler