Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şereflikoçhisar'ın en büyük parkı

        - Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Bircan:

        - "Şereflikoçhisar'a ilçenin en büyük parkını yapmanın, en uzak ilçelerimize de hizmet götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, "Şereflikoçhisar'a ilçenin en büyük parkını yapmanın, en uzak ilçelerimize de hizmet götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şereflikoçhisar'da, E-90 Karayolu kenarında, uzun yıllar boyunca atıl durumda bulunan ve kaçak hafriyatçıların döküm noktası haline gelen alana ilçenin en büyük parkını yaptı.

        Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Başkent'teki 88 hizmet ve yatırımın toplu açılış töreninde hizmete açılan park, ilçeye güzellik kattı.

        Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, ilçede atıl durumda ve çirkin bir görünümü olan alanı, Şereflikoçhisarlıların aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirip dinlenmeleri için park olarak düzenlediklerini söyledi. Parka, irili ufaklı kamelyalar, bankalar, çocuklar için de oyun grupları yerleştirdiklerini belirten Bircan, "Şereflikoçhisar'a ilçenin en büyük parkını yapmanın, en uzak ilçelerimize de hizmet götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Parkın yapımında tüm detaylara özen gösterildi. Merkez ilçelerimize yapmış olduğumuz parklarda bulunan ne varsa, bu parkta da görmek mümkün" diye konuştu.

        Bircan, 8 bin metrekare büyüklüğünde, ince ve uzun bir görünümde olan parka, 55 bin berberis, 19 bin alacalı taflan, 300 bin sabin ardıcı, 1250 kızılcık, 189 Lübnan sediri, 540 arizona cinsi bitkilerden dikildiğini aktaran Bircan, "Ziyaretçilerin bu yeşillikler arasında spor yapması için de yürüyüş yolu yapıldı" ifadelerini kullandı.

        (SLCK-SO-Y)

        13.11.2016 13:16:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler