Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yakakent'e 24 milyon liralık altyapı projesi

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Yakakent ilçesinin alt yapı sorununu çözüme kavuşturacak büyük projenin devam ettiğini açıkladı.

        Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi ile Kanalizasyon ve Yağmur Suyu inşaatı projesine 10 ay önce başladıklarını söyleyen SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, "Yakakent ilçemizdeki altyapı çalışmalarında 10 ay içinde 40 kilometre kanalizasyon ve 1 kilometre de yağmur suyu hattı döşendi. Projede şimdiye kadar yüzde 45'lik kanalizasyon ve yağmursuyu şebeke hattı tamamlandı. Yakakent ilçesinin altyapı sorununu çözüme kavuşturacak proje de inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu büyük projeyi, SASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası'nın katkıları ile ortaklaşa yapmaktayız" dedi.

        Projenin 24 milyon liraya mal olacağını belirten Demircioğlu, "Projenin 2017 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Proje de 3 adet Terfi Merkezi yapılacak. Atıksu Arıtma Tesisi Sahası'na yapılacak Terfi Merkezi ile daha sonra şebeke de toplanan atık su, arıtıldıktan sonra Fadime Deresi'ne deşarj edilecek. Atıksu Arıtma Tesisinde, inşaat çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ayrıca proje tamamlandıktan sonra Atıksu Arıtma Tesisi, yüklenici firma tarafından 1 yıl süre ile işletmesini yapacak" diye konuştu.

        Altyapı çalışmaları sonucu bozulan yolların SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaptırıldığını ifade eden Yakakent ilçesi sorumlusu Çevre Mühendisi Dilek Çelikkol ise, "Yakakent şehir merkezinin daha modern görünmesi için Cumhuriyet Caddesi ve Rasim Çağlar Caddesi'nde endüstriyel baskı beton yol yapılmasına karar verildi. Bu caddelerde endüstriyel baskı beton yol çalışmaları titizlikle devam ediyor. Öte yandan diğer cadde ve sokaklarda asfalt ve kilitli parke kullanıyoruz" açıklamasını yaptı.

        (KA-MAY-Y)

        13.11.2016 15:38:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler