Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

        (Fotoğraflı)

        Selim Bayraktar

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Belediyesi'nin ulusal ölçekli düzenlediği ve 18 yaş üstü tüm katılımcılara açık olan '15 Temmuz Fotoğraf Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu.

        Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Küçükçekmece Belediyesi'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk milletinin dik duruşunu ortaya koyan fotoğraf karelerini ödüllendirmek için düzenlediği '15 Temmuz Fotoğraf Yarışması'nın ödül törenine ev sahipliği yaptı.

        Ünlü fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, Ozan Sağdıç, Sami Uçan, Ahmet Çağlar ve Mustafa Binol'un jüri üyesi olduğu ve 694 fotoğrafçının 1983 fotoğrafla katıldığı yarışmada, 7 fotoğraf derece alırken, toplamda 50 fotoğraf da sergilenmeye hak kazandı. Ödüllerini Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in elinden alan yarışmacıların heyecanına sahne oldu.

        Ödül töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "15 Temmuz gecesinde önemli olan sokakları aydınlatmaktı ve sokaklarımızı aydınlatan, caddeleri aydınlatan çok kıymetli gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Şehitlerimize Rabbim gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar nasip etsin. Bu yapmış olduğumuz fotoğraf sergimiz çeşitli vesilelerle 15 Temmuz'a dair vatandaşlarımızın, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, zihinlerinde çok farklı bir geceyi yad etmek üzerine oluşturduğumuz çalışmalar ve çeşitli vesileler ile bunları tekrar edeceğiz. Çünkü artık bizlere 15 Temmuz gecesini unutmamak ve unutturmamak üzere bir görev fevri edildi" dedi.

        Yarışmada birinci olan Sedat Suna'nın fotoğrafına; 10.000 TL, ikinci olan Serap Korkmaz'ın fotoğrafına ; 7.500 TL, üçüncü olan Nazlı Kılıç'ın fotoğrafına; 5.000 TL, mansiyon ödülünü kazanan ise 2.000 TL ile ödüllendirildi. Küçükçekmece Belediyesi özel ödülü 1.500 TL olarak belirlenirken, sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların sahiplerine de 200'er TL para ödülü verildi.

        Ödül töreni sonrası, sanatçılar Ömer Karaoğlu ve Saleh Sabr de mini bir konser verdi.

        (SB-YM-Y)

        13.11.2016 23:07:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler