Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkandan sakız koyunu müjdesi

        - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu:

        - "Aydın'da kalkınma kırsaldan, kırsaldaki kadından başlayacak"

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerel üreticiyi aracısız bir şekilde tüketici ile buluşturmak için hizmete açılan Çakırbeyli Köy Pazarına ziyaretlerine devam eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'da kalkınmayı kırsaldan başlatacaklarını belirtti. Başkan Çerçioğlu, "Kalkınmayı kırsaldan, kırsaldaki kadınımızdan başlatacağız" dedi.

        Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde Çakırbeyli Köy Pazarındaki sergileri tek tek gezerek pazar esnafı ile sohbet eden Başkan Çerçioğlu, Çakırbeyli Köy Pazarında satış yapan üreticilerin kadın ağırlıklı olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Kalkınma kırsaldan, kırsaldaki kadından başlar. Türk kadını çalışkan ve cefakardır, her şeyin en güzeline layıktır" şeklinde konuştu. Çakırbeyli Köy Pazarında birde müjde veren Başkan Çerçioğlu, en verimli süt imkanını sağlayan Sakız Koyununu köyden mahalleye dönüşen yerleşim noktalarında vatandaşlara dağıtacaklarını ifade ederek, "Tarım Daire Başkanlığımız tarafından yürütülecek olan bu projeyle kırsala desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Sakız koyunu projesi ile kırsaldaki ocakların ekonomisine destek sağlayacağız. Kalkınmayı kırsaldan başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Kadın Üreticilerden Başka Çerçioğlu'na Teşekkür

        Çakırbeyli Köy Pazarında ürünlerini satan kadınlar adına, Başkan Çerçioğlu'na kendilerine sundukları imkan için teşekkür eden bir bayan üretici, "Bizde evimizin ekonomisine destek oluyoruz. Lise son sınıfta okuyan çocuğumun üniversite hazırlığına bende ekonomik anlamda destek verebiliyorum. Bu benim için çok büyük mutluluk" şeklinde konuştu.

        Çakırbeyli Köy Pazarında sadece Çakırbeyli'deki üretici kadınların değil civar köylerden de üretici kadınların tezgah açtığını kaydeden Başkan Çerçioğlu, " Aydın kalkınacaksa kırsaldan başlayacaktır. Onun için kırsal diyoruz, kadınlar diyoruz. Türkiye'nin yüzde 50'si üretimin dışında kalırsa nasıl kalkınacağız. OECD ülkelerine baktığımızda kadınların istihdam oranı çok yüksek. Bizde bunun için kadınlarımızın üretimin içinde olması adına zemin oluşturmaya başladık. Çine Mutaflarda Çiçek Kooperatifi kurduk. Çalışanlarının tümü kadın. Karacasu'da kurduğumuz mantar kooperatifi yine çalışanlarının tümü kadın. Geçen yıl 3 milyon çiçeğimizi ön anlaşma yaparak Mutaflardaki Çiçek Kooperatifimizden aldık. Hedefimiz Aydın il genelindeki tüm çiçek ihtiyacımızı Mutaflardan karşılamak" şeklinde konuştu.

        Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir ise, Başkan Çerçioğlu'nun artık Aydın değil tüm Türkiye'deki kadınların rol modeli olduğunu vurgulayarak, "Mahallemizin çehresi yatırımlar ve Köy Pazarı ile değişti. Başkan Çerçioğlu bizim Önderimiz, liderimizdir. Tüm Çakırbeyli halkı ve özellikle kadınlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

        (MB-Y)

        14.11.2016 07:44:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler