Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk Kitapları Fuarı Bağcılar'da açılacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bağcılar'da "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" ve "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" münasebetiyle Çocuk Kitapları Fuarı düzenlenecek.

        15-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Çocuk Kitapları Fuarı'nda birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilecek. Dünya Çocuk Hakları Günü Paneli düzenlenecek, resim sergisi açılacak, çocuk kitabı yazarları minik okuyucuları için kitaplarını imzalayacak. Sinevizyon gösterimi ile "Çocuk Olmak Hakkım" konulu panel düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek 15. Çocuk Şurası'nda çocuklar değişik konularda sunum yapacak.

        Etkinliklerde yine iç savaşlar yaşayan, toprakları işgal altında olan, zulüm gören coğrafyalarda yaşayan Filistinli, Suriyeli, Doğu Türkistanlı, Afrikalı çocuklar, "Çocuk Olmak Hakkım" konulu panelde yaşadıkları yokluk ve sıkıntılar ile yapılan zulümleri anlatacak.

        Bağcılar Belediyesi, "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" ve "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" münasebetiyle 15-20 Kasım tarihleri arasında Çocuk Kitapları Fuarı'nı hizmete sunacak.

        Çocuk Kitap Fuarı'nın resmi açılışı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenle yapılacak. Bilgi Evleri, Suriye Okulları, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Yeryüzü Çocukları ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

        "15. Çocuk şurası düzenlenecek"

        15. Çocuk Şurası da yine Halk Sarayı'nda düzenlenecek. Çalışma yapan öğrencilerin sunum yapacağı programda konu başlıkları şunlar olacak: "Çocuk Kitaplarında ve Sanal Alemde Oluşturulan Karakterlerin Çocuklar Üzerindeki Etkisi, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Çocuk, Geleneksel Oyunlar ve Teknolojik Oyunların Çocuklar Üzerindeki Etkileri, Göç ve Çocuk".

        "Mazlum coğrafyanın çocukları yaşadıklarını anlatacak"

        Bağcılarlı minikleri yine içeriği dolu eğitici ve öğretici programlar bekliyor. "Yetim" konulu sunum ve kısa film gösteriminin de yapılacağı etkinlikte, "Savaşın Çocukları" adlı belgesel çocuklar tarafından izlenecek. İç savaşlar yaşayan, toprakları işgal altında olan, zulüm gören coğrafyada yaşayan Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Afrika'dan katılacak çocuklar "Çocuk Olmak Hakkım" konulu panelde yaşadıkları sıkıntıları paylaşacak. Şebnem Güler Karacan ile Masal Saati de çocuklara sunulacak.

        "Yazarlar minik oyuncuları için kitaplarını imzalayacak"

        Çocuk Kitapları Fuarı İmza Günleri'nde ise yazarlar Aziz Erdoğan, Serkan Ekmen, İlhami Ateş, Melih Tuğtağ, Zeynep Sevda Paksu, Göksal Aslan, Suat Karadağ, Şenol Yanık, Tarık Uslu, Hayrettin Ekmen, Nevin Alan, Mevlana İ. Zengin ile Demirhan Kadıoğlu minik okuyucuları için kitaplarını imzalayacak.

        (EY-AŞ-Y)

        14.11.2016 10:25:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler