Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MESKİ, Aydıncık'ta mahalleleri suya kavuşturuyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Aydıncık ilçesi Karaseki ve Duruhan mahallelerinin içme suyu sorunlarını gideriyor.

        MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Aydıncık ilçesi Duruhan Mahallesi Gölpazarı mevkinde ve Karaseki Mahallesinde yaşayan vatandaşların yıllardan beri özellikle yaz aylarında içme suyu konusunda büyük sıkıntı çektiği belirterek, mahallelerin içme suyu sorununun çözümü için MESKİ Genel Müdürlüğünce 2016 yılında yeni bir proje geliştirilerek 9 bin 550 metre uzunluğunda içme suyu borusu döşenmesi planlandığı ve inşaata çalışmasının başladığıbelirtildi.

        Yaz aylarında mahallenin tamamının ikamet ettiği Gölpazarının içme suyu sorunun giderilmesi için mahalle merkezinde bulunan Yenipınar kaynağından ikinci bir içme suyu terfi hattı döşeme çalışmaları devam ettiği, proje kapsamında bin 500 metre terfi hattı, 3 bin 850 metre içme suyu şebeke hattı döşeneceği vurgulandı. Ayrıca Karaseki Mahallesinin sorununun çözümü için Aydıncık ilçesi merkezinde yer alan Taş Masa piknik alanında bulunan içme suyu deposundan 5 bin 200 metre içme suyu terfi hattı döşeneceği, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yıllardan beri içme suyu sorunu yaşayan mahallelere sürekli ve yeterli içme suyu verilmesinin sağlanacağı bildirildi.

        (KRY-Y)

        14.11.2016 10:41:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler