Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MTA Genel Müdürlüğü İncesu'da 78 Derece Sıcaklıkta Su Buldu

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından İncesu İlçesinin Subaşı mahallesinde sıcak su çıkartmak için yapılan sondaj çalışmalarında yerin 1.000 metre altında 78 derece sıcaklıkta sıcak su bulundu.

        İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "İlçemizde Subaşı mahallemizde Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü tarafından sıcak su arama çalışmaları başlamıştı. 1600 metre kadar inilmiş olup 1000 metrede sıcak su çıkartılmıştır" dedi.

        Başkan Karayol, " Bulunan bu sıcak suyun yer altındaki sıcaklığı 78 derece yeryüzündeki sıcaklığı ise 51 derecedir. Saniyede yaklaşık 20 litre sıcak su çıkmaktadır. İnşallah kısa sürede sıcak suyun testleri yapılarak termal kaplıca olarak kullanılması veya enerji üretiminde kullanılması yönünde çıkacak test sonuçlarına göre karar verilecektir. İnşallah bu çalışmalar ilçemiz için hayırlı olur" diye konuştu.

        (AÖ-Y)

        14.11.2016 10:47:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler