Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kardeşlik maçı yaptılar

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu ortak projeye imza attı.

        Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan 2 nolu geçici barınma merkezinde bulunan Suriyeli mülteciler İslahiyespor ile gösteri maçı yaptı. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD ve ÇOSKF tarafından organize edilen müsabaka da renkli görüntüler yaşandı. Düzenlenen gösteri maçında Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AFAD Müdürü Sinan Atakan ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu da forma giydi. Müsabakanın ardından İslahiyespor ve Kamp 2 takımına forma ve futbol topu hediye edildi.

        "Bu projelere ihtiyaç var"

        Gaziantep'te barınan Suriyeli mülteciler açısından bu tür projelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "Güzel bir çalışma oldu, neticesini de alıyoruz. Türk ve Suriyeli gençler arasında bir uyum ve koordinasyon olduğunu gördük. Organizasyonun birbirlerine karşı saygınlığını artırdığını biliyoruz ve görüyoruz. Biz Suriyelilerin hep ekmeğe, battaniyeye, süte ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Aslında sığınmacı gençler için spor da çok ciddi bir ihtiyaç. Bu proje sayesinde bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük" dedi.

        "Birlikte oynanacak oyunlarımız var"

        Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu ise misafir çocuklar üzerinde unutamayacakları anıları olmasını istediklerini ifade ederek, "Vatanlarını savaş sebebi ile terk etmek zorunda kalan misafirler bizim kardeşlerimizdir. Bizlerin de onlarla paylaşacağımızı değerlerimiz var dedik ve şuan hep birlikteyiz. Misafir ettiğimiz çocuklar üzerinde unutmayacakları anıları olsun istedik. Bugünü ve sonrasını çocuklarımız asla unutmayacaklardır. Çünkü onların birlikte oynayabileceği bir oyunlar var. İnşallah hayatlarının sonuna kadar bu güzel günü unutmazlar ve hayat boyu mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürürler" diye konuştu.

        (MSF-BRN-Y)

        14.11.2016 11:59:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler