Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk Belediyesi göreve başladı

        (Fotoğraflı)

        Ü. Murat Yalçın

        İZMİR (İHA) - Yeni seçilen Çocuk Belediye Başkanı Selin Ada ve yönetim kurulu üyeleri, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

        28 Ekim Cuma günü gerçekleşen Seferihisar Çocuk Belediyesi 4.dönem Belediye Başkanlığı seçiminde rakiplerini geride bırakarak Çocuk Belediye Başkanı seçilen Selin Ada, çocuk belediyesini oluşturacak arkadaşlarıyla birlikte belediye içerisindeki ilk mesailerini yaptı.

        İlk toplantılarını Belediye Başkanı Tunç Soyer'le gerçekleştiren çocuklar, yapacakları çalışmalar, nasıl bir Seferihisar hayal ettikleri gibi düşüncelerini Başkan Soyer'le paylaştı. Başkan Soyer, ilk olarak 20 Kasım'da düzenlenecek Mandalina Şenliği'nin aynı zamanda Çocuk Hakları Günü'yle aynı güne denk gelmesi nedeniyle, şenlikte etkin rol almalarını ve etkinlik komitesinde yer almalarını istedi. Daha önceki çocuk belediyesinin çalışmalarından da örnekler veren Başkan Soyer; "Dünyada hiçbir kentte olmayan bir ayrıcalığa sahipsiniz. Belediyenin yaptığı çalışmalarda artık doğrudan söz sahibi oluyorsunuz. Sizleri sadece yarının büyükleri olarak değil aynı zamanda bugünün bireyleri olarak görüp, yaşadığınız kente katkı sağlamanızı istiyoruz. Umuyorum bir önceki çocuk belediyemiz gibi başarılı işlere imza atarsınız ve bu kentin değişimine katkı koyarsınız. Çocuk Belediyesi bir yandan da gelecekte seçeceğiniz meslekler konusunda sizi hazırlayacak ve zengin bir deneyim kazanmanızı sağlayacak. Bu nedenlerle, iyi eğitim almanızı çok önemsiyor, çocuk belediyesinde sizler için çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Ayrıca çok önemsediğimiz bir konu da sizlerin dünya vatandaşı olarak yetişmesi. Bu konuda da sizleri Avrupa'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan yaşıtlarınızla buluşturacağız. Birlikte yapacağımız çok iş var. Görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.

        Toplantı, çocukların hangi belediye müdürlüğünde çalışacağının belirlenmesiyle devam etti.

        Çocuklar haftada bir gün Seferihisar Belediyesi binasında toplantılara katılacak, bağlı oldukları müdürlüklerle birlikte çalışmalarda yer alacak. Ayrıca haftanın her günü kendilerine ait olan Çocuk Belediyesi Binası'nda toplantılar ve etkinlikler düzenleyecek.

        (ÜMY)

        14.11.2016 12:16:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler