Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk El Sanatları Kursuna büyük ilgi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis 7 Aralık Üniversitesinde her yıl düzenlenen klasik Türk El Sanatları Kursları, bu yıl da öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

        Merkez kampüste bulunan Gençlik Merkezinde hafta içi düzenlenen kurslar ebru sanatı, kat'ı, ney ve karakalem dallarında veriliyor.

        Osmanlıdan günümüze ulaşan ve bir süsleme sanatı olan ebru kursu Eyyüp Gülocak, köklü bir geçmişe sahip olan, bir kâğıt veya deri oyularak yapılan Kat'ı kursu Sinan Kanmaz, yine eski sanat dallarından olan ve kurşun, kömür, grafit gibi çizim araçlarıyla çizilen karakalem kursu Abdulkadir Bozkurt ve adını kamıştan alan ve çok köklü bir üflemeli çalgı enstrümanı olan ney kursu da Hakan Yurtsever tarafından veriliyor.

        El sanatları kurslarına katılan öğrenciler, ders dışında kalan zamanlarını değerlendirerek kendilerini geliştirdiklerini belirterek, kendi elleriyle yaptıkları el sanatı ürünlerin kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

        Öğrenciler el sanatları ile ilgilenmelerinin özgüvenlerini ve düşünce güçlerini arttırdığını, stres ve sıkıntılarını azalttığını, bu tür faaliyetlerin kendilerini meditasyon terapisi gibi rahatlattığını ifade ettiler. Bu tarz uğraşlarla toplum içinde kendilerini daha iyi ifade ettiklerini, çevrelerinde gelişen olaylara daha farklı bir gözle baktıklarını söyleyen öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan üniversite yöneticilerine de teşekkürlerini ilettiler.

        (MAD-BRN-Y)

        14.11.2016 14:09:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler