Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sur esnafı, 251 yetimi giydirecek

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağduru olan esnaf, kendi aralarında topladıkları kıyafetlerle 251 yetim çocuğu giydirecek.

        Merkez Sur ilçesinde terör olayları sırasında mağdur olan esnaf, yetim çocuklar için harekete geçti. Esnafın kurduğu Sur İş Adamları ve Toptancılar Derneği (SİDER), kentin çeşitli yerlerinde ikamet eden yetim çocuklar için kıyafet topladı. SİDER Genel Başkanı Şükran Yılmaz, bu yardımların 251 çocuğu ulaşacağını ve yaklaşık 3 yıldır bu etkinlikle yaptıklarını söyledi. Sur esnafı olarak ilk kez böyle bir girişimde bulunduklarını anlatan Yılmaz, "Çocuklarımızın ayaklarında çorap ve ayakkabı yok. Velilerle sık sık diyalogdayız. Şuanda içler acısı durum vardır. Her şey devletten beklenmez. Valilik ve devlet gerekli yardımları yapıyor. Bu çocukların yarasını sarmak istiyoruz. Sur esnafı bu yoklukta ve sıkışıklıkta yani sabah dükkanını açıp evine ekmek götüremeyen esnaflar bile buna rağmen böyle bilinçlenip yardım etti. Allah hepsinden razı olsun. Sur esnafı, asil, onurlu ve yardımseverdir. Yarın eğer ticari hayatlarına devam ederlerse eğer daha mükemmel işlere imza atacaklardır" dedi.

        (BE-MP-Y)

        14.11.2016 14:19:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler