Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç ilçesi yaralarını sarıyor

        (Fotoğraflı)

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yürütülen hasar tesit çalışmaları tamamlandı. Zarar gören 103 ev, işyeri ve kamu binasında terör izleri siliniyor.

        Genç ilçesinde terör örgütü PKK tarafından 22 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleştirilen 2 polisin şehit, 4 güvenlik görevlisi ile 14 vatandaşın yaralandığı terör saldırısının izleri siliniyor. 103 ev ve işyeri, iki okul, kültür merkezi ile kaymakamlık lojmanının zarar gördüğü saldırın ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yürütülen hasar tesit çalışmaları sona erdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, terör saldırısı ilçe esnafı ve devlet kurumlarına 1 milyon TL zarar verdi.

        İşyerinde hasar oluşan restoran işletmecisi Nihat Açıkbaş, "Her şeyden önce maddi zararlarımızdan ziyade gerçekten bu yaşananlardan ötürü çok üzüntü içerisindeyiz. Şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Maddi kayıplar bir şekilde önlenir ama ölen canların, yaralı veya sakat kalan insanların hiçbir şekilde telafisi olmuyor. Bundan sonra tekrar bu tür olayların yaşanmaması için herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz. Tüm Genç'in başı sağ olsun" dedi.

        Mobilya mağazası işletmecisi Paşa Zoroğlan, "Temennimiz, bunların hiç yaşanmaması, birlik, beraberlik ve kardeşlik çerçevesi içerisinde burada hep beraber yaşamamızdır. Ama şartlar iyi gittiği zaman, Türkiye'de bir sıçrama olduğu zaman, insanlarda bir mutluluk ifadesi olduğu zaman birileri düğmeye basıyor. Huzurumuzu kaçırmaya çalışıyorlar. Temennimiz bunların hiç olmamasıdır. Şu anda sadece maddi hasarımız var. O yaralarımızı da sarmaya çalışıyoruz. Rabbim daha kötüsünü yaşatmasın" diye konuştu.

        Patlamanın meydana geldiği bölgede mobilya mağazası bulunan Ercan Şenlik ise, şunları kaydetti:

        "Yaşanan terör olayıdır, biz bunu lanetliyoruz. Esnaf iş yapamıyor herkes zarar etti. Bunu yapanları Allah kabul etmesin. Bu bir Kürt'ün davası ya da başka bir dava değil, bu büyük bir sorundur. Kimsenin hoşuna gitmiyor."

        (SA-MP-Y)

        14.11.2016 14:40:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler