Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onikişubat "ilim" yuvalarına bir yenisini daha ekledi

        - Onikişubat Belediyesi tarafından turizm beldesi Ilıca'da yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle eğitime açıldı

        - Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Yerel yönetimlerimizi güçlendirdiğimizde, yerel yönetimlerimize doğru isimler seçtiğimizde, milletimizin ihtiyaç duyduğu bu eserler kendisine hizmet olarak dönüyor"

        (Fotoğraflı)

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Onikişubat Belediyesi'nin eğitime yönelik yatırımları sürüyor. Yarının Türkiye'sini inşa edecek nesillerin yetişeceği eğitim yuvaları yapan Onikişubat Belediyesi, ikinci okulunu Ilıca'da açtı. 2,5 milyon TL'ye mal olan 12 derslikli Ilıca İmam Hatip Ortaokulu ve öğrenci yurdu, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katıldığı törenle hizmete sunuldu.

        Renkli görüntülere sahne olan törende vatandaşları selamlayan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yöre sakinlerini dinleyip, çocuklarla sohbet etti. Törende konuşan Kaynak, İmam Hatip mezunları olarak, bu tür açılışlarda farklı duygular yaşadıklarını söyledi.

        Geçmişte İmam Hatip Okulları yapmanın zorluklarını anımsatan Kaynak, "Ama Allaha hamd olsun, bizim insanımıza yetki verildiğinde, bizim insanımızın seçtiklerine yetki verildiğinde neler yapılabildiğini bugün bir kez daha görüyoruz. Onikişubat Belediyemizin yaptırdığı ilk İmam Hatibimizi Dönüklü'de açtık. Bugün burada açıyoruz. Demek ki yerel yönetimlerimizi güçlendirdiğimizde, yerel yönetimlerimize doğru isimler seçtiğimizde milletimizin ihtiyaç duyduğu bu eserler, kendisine hizmet olarak dönecektir. O yüzden ben de Hanefi başkanım kadar heyecanlanıyorum" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun selamlarını vatandaşlara ileten Kaynak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin şehitler verdiği şu dönemde, Türkiye'ye taziye dileklerini iletmeyen ve iki yüzlü tavırlarıyla PKK terör örgütü yanında yer alan Avrupalılara da seslenen Kaynak, şöyle konuştu:

        "Şehitler veriyoruz. Dün o kahramanlardan birini daha vatanı, milleti, ülkesinin bölünmemesi için şehit olan Muhammet Fatih Safitürk kardeşimizin cenazesindeydik. Babasının hitabını hepiniz duymuşsunuzdur. Bu gecede 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanan bir başka kardeşimiz şehadet şerbetini içti. Onların mekanları cennettir. Vatanı için, bayrağı için şehitler veriyoruz. Fırat kalkanı operasyonunda geçen hafta bir yüzbaşımız şehit oldu. Suriye'de Suriye topraklarında, bize yönelik bir terörü engellemek için bir kardeşimiz şehit oldu. Ama bakıyorsunuz Avrupalı devlet adamları, büyükelçiler, bizim bir şehidimizin acısını paylaşmaya gelmiyor. Bir tane devlet adamı taziye ziyaretinde bulunmuyor. Ama 30 yıldır kan döken, vahşi bir cinayet örgütünün PKK'nın meclisteki uzantılarının, dokunulmazlıkları kaldırılıp, cezaevine gönderilince o büyükelçileri meclis sıralarında görüyoruz. Onlar bilmeliler ki, hiçbir terör örgütü asla kimseye dost olmaz. Hiçbir terör örgütünden insanlığa fayda gelmez. Hiçbir terör örgütünün insafı vicdanı olmaz. Yarın o kucak açtıkları terör örgütleri bumerang gibi kendilerini vurur. Avrupalılar, Avrupa'nın insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler gibi değerlerin üzerinde yükseldiğini iddia eder. Bu değerlerin neresinde var, PKK'ya parlamento önünde çadır kurdurmak. Bu değerlerin neresinde var, Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırları manüple edip, 'Türkiye terör örgütlerine silah kaçırıyor' diye dünyaya ilan etme cüretini gösteren Can Dündar'ı saraylarda ağırlamak. Aslında o ağırladığınız kişi, bir cesur kahraman değil. Adliye önünde zavallı bir meczup kendine silah çekince, karısının arkasına saklanacak kadar ödlek ve korkak biri."

        Türkiye'nin Suriye'de terörden arındırılmış bir bölge oluşturduğunu, aynı mücadelenin Irak'ta da süreceğini dile getiren Kaynak, "Şimdi Irak, Irak'ta da DEAŞ'ın bir benzeri örgüt var. Haşdi Şa'bi. Biri Sünnilik adına cinayet işliyor, biri Şii'lik adına. Haşdi Şa'bi'nin Musul'da bir mezhep savaşı çıkarmasına, Telafer'de, Kerkük'te soydaşlarımızı kırmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Oradaki insanların huzur içerisinde, bu terör örgütlerinden korunması için güvenli bölgelerde BM ile kamp oluşturacağız" diye konuştu.

        "Türkiye bütün bunları yaparken, kendi kalkınmasını da devam ettiriyor ve edecek. Geçen Pazar Başbakanımızla Bayburt'taydık, Erzincan'daydık. Bu Cuma kardeş şehrimiz Trabzon ve Rize'deydik. Hafta içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yavuz Selim üstgeçidi ve 888 tesisin açılışına iştirak ettik. Cumhurbaşkanımız, içinde Kahramanmaraş'taki enerji santralinin de yer aldığı birçok enerji tesisini, milyarlık tesisleri hizmete açtı. Bu gün başbakanımız bir gemi inşa töreninde. Türkiye bütün bu mücadeleleri yaparken aynı zamanda kalkınmasını da devam ettiriyor. Bugün Kahramanmaraş'ta ağırladığımız Orman ve Su İşleri Bakanımız 288 milyon TL'lik hizmetin açılışını ve temel atmasını gerçekleştirdi. Biz bütün bunları yaparken birileri de konuşuyor. Zaten sloganımız neydi, 'onlar konuşur, AK Parti yapar.' Allah'ın izniyle."

        Ana muhalefet partisi CHP'ye de yüklenen Kaynak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Hani bir hadisi şerif var ya, 'ya hayır konuş, ya sus'. E mübarek bari konuşuyorsun, bu ülkenin menfaati için bir şey konuş. Bari bu ülkenin insanının geleceği için bir şey konuş. Türkiye'nin ana muhalefet partisi, cumhuriyeti kurduğunu iddia eden parti, adında cumhuriyet ve halk olan parti, konuşuyor. Ne konuşuyor? Güneydoğuda PKK'ya hizmet eden belediyelere kayyum atamamızı konuşuyor. O onu konuşuyor, maalesef 3 gün sonra Kaymakamımız şehit oluyor. 'Ben asla savcının huzuruna ayaklarımla gitmem, hiçbir milletvekilimiz gitmez, Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü varsa, yakalasın zorla götürsün' diye bu ülkeye posta koyan, PKK'nın maşası haline gelmiş HDP milletvekilleri yargı tarafından tutuklanınca konuşuyor. Neymiş, seçilmişler ancak seçimle işbaşından gidebilirmiş. Seçilmişlerin vatana ihanet gibi bir imtiyazı olabilir mi?. Seçilmişlerin ülkeyi bölmeye çalışanlara maşa olmak gibi bir ayrıcalığı olabilir mi? Seçilmişlerin bizim askerimizi, sivilimizi, öğretmenimizi, mühendisimizi, kaymakamımızı şehit edenlere uşaklık yapma gibi bir imtiyazı olabilir mi?. Ey Kılıçdaroğlu, git o PKK'nın o ilçelerde, bizim kutsal mekanlarımıza, camilerimize, okullarımıza verdikleri zararlara bir bak. Bir gün ağzını aç de ki, 'içinde masum kadınların, masum çocukların yaşadığı polis lojmanlarının, jandarma lojmanlarının önünde bomba yüklü araç patlattın sen. Bu bir cinayettir' de. Konuş. Evet millet iktidar yetkisini bize verdi, biz yapacağız. Ama sen de böyle konuş. Ama Allah'ın izniyle onlar konuşacak, AK Parti yapacak. Biz işimizi yapacağız."

        Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'te, bir eğitim kurumunu daha hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kendisinin de bir İmam Hatipli olduğunu ve açılan bu okulların kendisi açısından ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Mahçiçek, duygusal anlarda yaşadı. Mahçiçek, "Cenabı hakka binlerce defa şükrediyorum. Çünkü ben bir İmam Hatip mezunuyum. Rabbim bize imkan verdi, böyle İmam Hatip okulları inşa edebiliyoruz, bu en büyük şükür. Bu çocuklarımız okuyacak. Tüm mahallelerimizdeki çocuklarımız bu okullarda okuyacak. Her okulumuzun yanındaki ögrenci yurdumuz okuma imkanına katkı sağlıyor. Kalacak yer burada, okul da burada. Çocuklarımızı göndereceğiz ve onları okutacağız" dedi.

        AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise açılışı yapılan okulun hayırlara vesile olmasını temenni etti. "Hizmetimizin temelinde insan vardır" diyen Kılıç, şöyle konuştu:

        "Çünkü insan yaratıcının başyapıtıdır. İnsan ruh, akıl ve bedenden müteşekkirdir. Akıl: dümen, beden: gemi, ruh: liman denmiştir. Peygamberimiz efendimizin ilk mescidine bitişik yapılan yatılı okuldan bu güne kadar, tarihimizde nice büyükler, nice ilim ve bilim adamları yetişmiştir. Günümüzde ilimin, bilimin, tekniğin, teknolojinin her türlü teknik aleti halkımızın hizmetine sunan kişiler İmam Hatip Okullarında yetişmiştir. Bu ve bu gibi okullar birçok değerli ismin yetişmesini sağlayacaktır. Ülkemizde ilk İmam Hatip 1927'de yapılmış, açılmadan kapanmıştı. 28 Şubat süreci ile birlikte İmam Hatipler engellenmiştir. 2002 yılından bu yana ise AK Parti hükümetleri milletimizin duygularına tercüman olmuş, bu okulları milletimizin hizmetine sunmuş ve sunmaya devam edecektir. 65. Hükümetimizin ilk hedefi, ruh, beden ve akıl sağlığı yerinde bireyler yetiştirerek ülkemizi, geleceğimizi onlara emin bir şekilde teslim etmektir, davamız budur. İdarecilerin ileri görüşlülüğü, hakimlerin adaleti, askerlerin cesareti ve milletin fedakârlığı ile nice büyük neferleri yetiştireceğiz. Davamızın en temel özelliği şudur ki; eski dönemde devlet buyurgandı, şimdi ise devlet hizmetkardır. Cahilliğe karşı ilimle, ayrımcılığa karşı birlik ve beraberlikle yaklaşıp kazanacağız."

        Onikişubat minik mehteran takımının da gösteri sunduğu tören, açılış kurdelesinin dualar eşliğinde kesilmesi ile son buldu.

        (OZR-Y)

        14.11.2016 16:38:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler