Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KTO Karatay Üniversitesi'ne TÜBİTAK'tan bir ödül daha

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerden Oğuz Demirbaşcı ve Emre Gönültaş geliştirdikleri "Tercümle" projesi ile TÜBİTAK 2242-Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması'ndan ikincilik ödülü ile döndü.

        Öğrencilerinin teoride öğrendiklerini pratiğe dökebilmelerine ve yeteneklerini geliştirebilmelerine fırsat tanıyan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, öğrenci projeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. TÜBİTAK, "2242 - Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması" adıyla öğrencilerin ülkenin sorunlarına yönelik olarak girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerini kullanıp çözüm üretmelerini sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda bir yarışma düzenlemişti. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerden Oğuz Demirbaşcı ve Emre Gönültaş da geliştirdikleri "Tercümle" projesi ile TÜBİTAK 2242 - Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması'nda büyük bir başarıya imza atarak ikincilik ödülü ile döndü.

        "Üniversitemiz Her Zaman Yanımızda Olmuştur"

        "Tercümle" projesinin kitle kaynaklı, çok uzun metinlerin geleneksel yöntemlerden kat kat kısa sürede tercüme edilmesine olanak sağlayan bir sosyal ağ olduğunu belirten Oğuz Demirbaşçı, "Tercümle, web sitesi üzerinden gerçekleştirilen bir proje. Metinler cümlelere ayrılarak, kullanıcıların seviyesine göre tercümesi yapılmak üzere eşleştirilir ve yapılan tercümeler diğer kullanıcıların beğenisine sunulup en başarılı tercüme onaylanır. Gittikçe büyüyen tercüme açığına kitle kaynaklı çözüm üreten bu yazılımın, Türkiye'nin büyüyen tercüme sorununa çözüm sunabilecek nitelikte olduğunu düşünüyoruz. Projemizi geliştirmemizde bizlere destek veren ve her zaman yanımızda olan üniversitemizin Mütevelli Heyeti'ne ve akademisyenlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        (AH-Y)

        15.11.2016 09:58:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler