Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bostanlı'ya nefes aldıracak otopark

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Her geçen gün artan araç yoğunluğuna ve otopark ihtiyacına çözüm üreten Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı'ya kazandırılan 100 araçlık yeni otopark projesinde son aşamaya geldi. Cengiz Kocatoros Sokak ve çevresini rahatlatacak olan ücretsiz otopark, aralık ayı itibariyle kullanıma açılacak.

        Karşıyaka Belediyesi, özellikle Bostanlı'da gün geçtikçe artan otopark sorununa ve kaldırıma yapılan parklara çözüm üretmek için, yaklaşık bir ay önce yeni bir otopark projesi başlattı. Cengiz Kocatoros Sokak ve çevresinin park ihtiyacını bir nebze de olsa karşılaması beklenen proje, 100 araç kapasiteli olarak tasarlandı. Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri ve Ulaştırma Müdürlüklerinin yoğun çalışmaları sonucu tamamlanma aşamasına gelen açık otopark, aralık ayından itibaren kullanıma açılacak.

        Yeni otoparklar da yapılacak

        Karşıyakalılar, otoparktan ücretsiz olarak yararlanacak. Belediye ekipleri; Bostanlı, Nergiz, Atakent gibi merkezi mahallelerde yeni otopark çalışmalarını sürdürecek. İmar ve altyapı sorunu olmayan noktalara yeni park yerleri yapılarak hem araç trafiğinin hem de kaldırım işgallerinin en aza indirilmesi sağlanacak.

        Çalışmalarımız sürecek

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Araç yoğunluğunun her geçen gün artması ve otopark ihtiyacı bizi yeni çözümler üretmeye sevk ediyor. İmkanlar dahilinde imar planlarına uygun noktalara, trafiği ve vatandaşları rahatlatacak şekilde yeni otoparklar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

        (CA)

        15.11.2016 11:20:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler