Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaçam'da kan bağışı kampanyası

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 92 ünite kan toplandı.

        Türk Kızılay Samsun Bölge Kan Merkezi tarafından Alaçam Cumhuriyet Meydanı'na kurulan kan bağışı otobüsünde ilk bağış Alaçam Kızılay Şube Başkanı İsa Şentürk ve eşi Nuran Şentürk tarafından yapıldı. Kızılay Samsun Bölge Kan Merkezi'nden gelen 1 doktor ve 4 personel tarafından 2 günde 92 vatandaştan kan bağışı alındı. Kızılay görevlileri, kan veren vatandaşların kaybettikleri sıvının dengelenmesi için de soda ve bisküvi ikramında bulundular.

        Doktor Ömer Keser, rutin olarak belirli zamanlarda kan bağışı aldıklarını belirterek, "Alaçam'da beklediğimizden yüksek bir oranda kan bağışı topladık. Bu konuda Alaçam duyarlı ilçelerden bir tanesidir. Toplanan kan bağışları öncelikle test ediliyor. Ardından da ihtiyaç olan tüm hastanelere gönderiliyor. Kan bağışına desteklerinden dolayı ilçe halkına teşekkür ediyorum" dedi.

        Kızılay Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk, "Samsun Kızılay Kan Merkezi ile beraber ihtiyaç duyulan kanı, gönüllü bağışçılardan sağlıklı bir şekilde temin etmek için kan bağışı kampanyası düzenledik. Unutmayalım ki kan, yapılmayan tek ilaçtır. Onu sadece insanlar bağışlayabilir. Bir gün bizim de kana ihtiyacımız olabilir. Kan bağışına katılan tüm Alaçamlı hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu.

        (ŞU-SLH-Y)

        15.11.2016 11:26:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler