Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sayıştay Başkanı Baş, Selçuk Üniversitesi'nde

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce düzenlenen "Denetim Mesleği" konulu konferansta denetim kavramı ve denetim mesleğini özel sektör ve kamu sektörü çerçevesinde değerlendirdi.

        Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikri Özkök, Sayıştay Üyesi Ali Özek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara, bir dönem Sayıştay Denetçi Yardımcılığı da yapan KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Okka, dekanlar, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

        Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, yaptığı konuşmada, denetimin ekonomik faaliyetlerle ilgili iddiaların önceden belirlenmiş ölçütlere uygunluk derecesini ölçmek için dışarıdan tarafsız biçimde kanıt toplanması, değerlendirilmesi ve sonuçların ilgili taraflara raporlanması süreci olarak tanımlandığını söyledi. Bu anlamda çağdaş dünyada özel sektör ve kamu kesimi denetçiliğinin bir meslek haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ay, "Uygun kalitede insan kaynağı olmadığı durumlarda sistem ne kadar mükemmel olursa olsun düzgün çalışmayabilmektedir. Bu nedenle, kurulan denetim sisteminin başarılı işleyebilmesi için hukuk kurallarının yanında denetçilerin bazı vasıflara sahip olması da büyük önem taşımaktadır" dedi.

        "Sizlerden istediğimiz kendinizi iyi yetiştirmenizdir"

        Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, genç nesillerin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, "Sizlerden istediğimiz kendinizi iyi yetiştirmenizdir. Her şeyi bizlerden çok daha kolay öğrenebilecek, çok kolay ezberleyebilecek yaştasınız. Deneyimlerinizi çok iyi şekilde geliştirebilecek yaştasınız. Hayalleriniz ve hedefleriniz var. Zamanınızı çok daha iyi, çok daha verimli şekilde değerlendirmeniz bizim en büyük arzumuzdur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak ilgi alanınızı oluşturan alanlardan birisinin bu ülkedeki en tepe kurumunun başındaki Sayıştay Başkanımızı da buraya davet ederek sizin eğitiminiz çerçevesinde size bir yol açma, bir hedef belirleme ve özgüven açısından en yüksek seviyeye taşımayı arzuladık. Buna vesile olan öğrenci topluluğumuza ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Prof. Dr. Şahin, ayrıca Sayıştay Başkanı Baş'a yoğun çalışmaları arasında kendilerini kırmayarak geldikleri için teşekkürlerini iletti.

        "Suyu düşünmek susuzluğu gidermiyor"

        Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, denetimin iç denetim ve dış denetim olmak üzere 2'ye ayrıldığını belirterek, denetim kavramı ve denetim mesleğini özel ve kamu sektörü çerçevesinde anlattı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Baş, "Sizler bugün itibariyle henüz son sınıf öğrencisisiniz ya da 3. sınıf öğrencisisiniz. Önünüzde bir süreç var. Bu süreci değerlendirmeniz lazım. Belki şöyle düşünebilirsiniz 'Vizeleri yeni atlattık. Tam da dinlenme haftasına girmiştik. Şimdi üstat sen bize çalışın diyeceksin.' Evet, ben size çalışın diyorum. Çünkü normal şartlarda nasıl ki suyu düşünmek susuzluğu gidermiyorsa, odunu düşünmek sizi otomatik olarak ısıtmıyorsa çalışmayı düşünmek de otomatik olarak bilgilerin kitaptan kafaya aktığı anlamına gelmiyor. İkincisi ise özgüvene sahip olmak, cesaretli olmak. Kendinize özgüveninizin olması lazım. Cesaretle hareket etmeniz lazım. Bu cesaret sizi hata yapmaktan korkutmasın. Hata yapmak ya da hatadan dönmek de bir erdemdir. Hayatta her zaman kolay yol yoktur. Bazen kolay yollar, fırsatlar çıkabilir. Ancak bunların istisna olduğunu bilgilerinize sunarım" şeklinde konuştu.

        Konferansın ardından, Rektör Prof. Dr. Şahin ve Dekan Prof. Dr. Ay, Sayıştay Başkanı Baş'a hediye takdiminde bulundu. Sonrasında katılımcılar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (AH-Y)

        15.11.2016 11:30:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler