Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silopi'de kan bağışı TIR'ına yoğun ilgi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Ayaz Müldür

        Kamera : Ayaz Müldür

        ŞIRNAK (İHA) - Öğrenci ve öğretmenlerin daveti üzerine Şırnak'ın Silopi ilçesine gönderilen Kızılay'ın kan bağışı TIR'ına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Silopi Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gerden Uğurlu, kan kanseri olan kız kardeşi 13 yaşındaki Rengin için okul öğretmeninden destek istedi. Öğretmenin ve okul müdürünün desteği ile Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim'den alınan izin doğrultusunda sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Projede yer alan öğretmenler Türk Kızılayı yetkilileri ile görüşerek, kan bağışı TIR'ının ilçeye gönderilmesini istedi. İsteği geri çevirmeyen Kızılay, TIR'ı ilçeye gönderdi.

        Matematik öğretmeni Asude Sultan İlkhan, "Öğrencimiz Gerden bize kız kardeşinin durumundan bahsetti. Kanser olduğundan bahsetti. Silopi'de kan bağış oranının çok düşük olduğunu anlattı. Ben de bunun hayalini gerçekleştirmek için bir adım attım. Türk Kızılayı ile görüştük. Şuanda Kızılay'ın TIR'ı burada. Biz Silopi topraklarına bir tohum attık. Yeşereceğine inanıyoruz" dedi.

        11. sınıf öğrencisi Gerden Uğurlu ise, "Kardeşim kan kanseri ve bunu hocam ile paylaştım. Kardeşim ve onun gibiler için kan ihtiyacı olduğunu söyledim. Sağ olsun hocam bana yardımcı oldu. Böyle bir kampanya başlattık. Silopi'de kan bağışlayanlar var. Lütfen herkes kan bağışlasın" diye konuştu.

        Kan veren Silopili Esnaf Şerif Olcar, "Kan bağışında bulunuyorum. Herkese gerekebilir. Her an bizim başımızda bir musibet gelebilir. Buna ihtiyaç duyabiliriz. Herkese kan vermelerini tavsiye ediyorum" dedi.

        (AYZ-MP-Y)

        15.11.2016 12:01:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler