Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KTO Başkanı Selçuk Öztürk, öğrencilerle bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın düzenlediği "Hoşgeldiniz ve Tanışma Toplantısı" Konya Ticaret Odası ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Selçuk Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

        KTO Karatay Üniversitesi konukevlerinde kalan öğrencilerinin katıldığı programda Başkan Öztürk, Vakfın faaliyetlerini anlattı. Başkan Öztürk konuşmasında ilk olarak Konya Ticaret Odası'nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Osmanlı dönemindeki Lonca sisteminin devamı niteliğinde olan meslek odalarının iş hayatını ve iş ilişkilerini düzenlemelerin yanı sıra toplumsal konularda da faaliyet yürütmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, Konya Ticaret Odası'nın bu kapsamda sosyal hizmetlerini KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı aracılığıyla yerine getirdiğini söyledi.

        Öztürk, "Kuruluş tarihi ile İstanbul'dan sonra ikinci bugünkü büyüklüğü ile Türkiye'nin yedinci odası olan Konya Ticaret Odası, şehrimizin ve ülkemizin beşeri sermayesini güçlendirmek için yaptığı çalışmalara ağırlık vermektedir. Vakfımız tarafından kurulan üniversitemiz çok kısa zamanda çok önemli bir mesafe kat etmiştir. Üniversitemizde okuyan, konukevlerimizde kalan öğrencilerimizin kariyerler planlarına destek olmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Ülke olarak sahip olduğumuz en büyük güç beşeri gücümüzdür. Beşeri gücümüzün en büyük özelliği de genç bir yapıya sahip olmasıdır. Tüm kurumlar olarak bu gücümüze gereken desteği verdiğimizde ülke olarak şu an bulunduğumuz yerden çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. İşte hem ülkemiz hem de şehrimiz için sahip olduğumuz insan gücüne en iyi yatırımı yapma hedefiyle hem vakfımızın hem de üniversitemizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Vakfımız kurulduğu günden itibaren, akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek, milli birlik şuuruna sahip, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek ve geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesine katkı sağlamak amacındadır" dedi.

        Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Öztürk, "Vakıf olarak bizler geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Onlara sağlayacağımız her imkânı en iyi şekilde kullanarak gelecekte ülkemizi bugünkünden çok daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını biliyoruz. Bizim ülkemiz bu dünya üzerinde en iyi ülke olmayı haketmektedir. Milletimiz de en müreffeh şekilde yaşayan millet olmayı haketmektedir. İnanıyoruz ki gelecekte Türkiye dünyada en iyi ülkeler arasında yer alacak ve halkımız hakettiği şekilde mutlu ve müreffeh yaşayacak. Bunu gerçekleştirmek için gençlerimiizn çok çalışması ve her zaman en iyi olmayı hedeflemesi gerekmektedir. Yapacağınız tüm işlerde hedefiniz birinci olmak olsun. İkinci olmak diye bir hedefi kabul edemeyiz. Birinciliği hedeflerseniz ozaman en iyi olmak için önünüz açılacaktır. Konukevlerimizde 36 farklı ülkeden öğrenci bulunmaktadır. Yabancı öğrencilerimizin de kendi ülkelerine fayda sağlayan birer öğrenci olmalarını istiyoruz. Siz de kendi ülkenizin en iyi ülke olmasını hedefleyin ve bunun için çok çalışın" diye konuştu.

        (İHA-Y)

        15.11.2016 12:30:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler