Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayrancılar'a gençlik merkezi ve spor kompleksi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Torbalı'nın en büyük mahallesi Ayrancılar için projelendirilen gençlik merkezi ve spor kompleksinin inşaat ruhsatını imzalayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım'a Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atillla Kaya'ya çok teşekkür ederiz" dedi.

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar Mahallesi için projelendirilen gençlik merkezi ve spor kompleksinin inşaat ruhsatını imzaladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Torbalı Belediyesinin işbirliği sonucu projesi tamamlanan, ihalesi gerçekleşen Ayrancılar Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksinin çok amaçlı olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Projelendirme, yer tahsisi süreci dahil olmak üzere her aşamasını yakından izlediğim bir çalışmaydı. 'Torbalı Ayrancılar'dan başlar' sloganımızla örtüşen bir merkez olacak. Bu merkezde; uygulamalı güzel sanatlar, farklı enstrümanların eğitimi, tiyatro, edebiyat, el sanatları, fotoğrafçılık, ağaç işleri, model uçak çalışmaları, moda tasarımcılığı, izcilik ve satranç başta olmak üzere burada gençlerimiz birçok alanda kurs görecekler. Spor kompleksinde ise birçok spor dalından gençlerimiz yararlanacak. Gençlerimiz; kültüre, sanata, bilime, spora yönlendirmek için başka projeler üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

        8 ayda tamamlanacak

        Yer teslimi yapılan Ayrancılar Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksinin 8 ayda tamamlanması amaçlanıyor. Mevcut Ayrancılar Kapalı Spor Salonunun bitişiğinde inşa edilecek olan gençlik merkezi, 50 bin nüfuslu Ayrancılar Mahallesinde önemli bir misyon üstlenecek. Geçlik merkezi 750 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kompleksin çevresindeki 8700 metre karelik alanda ise; basketbol, futbol ve voleybol sahaları bulunacak.

        (CA)

        15.11.2016 13:15:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler