Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik:

        - "Kayseri'yi kütüphaneler şehri yapacağız"

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret ederek ilçeye kütüphane yapılması için destek istedi. Talebe olumlu yanıt veren Başkan Çelik, Kayseri'yi kütüphaneler şehri yapmak istediklerini söyledi.

        İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, İncesu'daki mevcut kütüphane binasının çürük olduğunun tespit edildiğini belirtti ve bu binanın yıkılarak İncesu'ya yakışır bir kütüphane yapılmasını istediklerini söyledi. İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır da, yeni kütüphanenin İncesu'daki tüm engellilerin kullanabileceği bir mekan olmasını istediklerini ifade ederek, "Sayın Başkanım sizin de kütüphaneye olan ilginizi biliyoruz. Bu amaçla destek olacağınızı düşünüyoruz" dedi.

        İncesu Kaymakamı ve belediye başkanının talepleri üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin insana yatırım prensibinden bahseden Başkan Çelik, "Her zaman dediğimiz gibi alt yapı ve fiziki yatırımlar yapıyoruz; ama önemli olan insana yatırım. İnsan kalitemizi artırmadıkça 2023 hedeflerine ulaşmamız zor gözüküyor. Bu anlamda kütüphaneler insana yatırım projemizin odağında bulunuyor. Kayseri'yi kütüphaneler şehri yapmak istiyoruz. Bize gelen kütüphaneyle ilgili her projeye olumlu cevap veriyoruz" diye konuştu.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasında Belsin'deki kütüphaneyle ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Belsin'deki kütüphanenin de yenileneceğini ifade eden Başkan Çelik, "Belsin Kütüphanesinin kapasitesini üç katına çıkaracak, engellilere de hizmet verilmesine uygun bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi. İncesu'ya da bu manada destek vereceklerini dile getiren Başkan Çelik, "İncesu'daki mevcut kütüphanenin yanında Büyükşehir Belediyemizin mülkü bulunuyor. Bu mülkü de kütüphane projesinin içine katarak ilçeye çok daha güzel bir kütüphane yapalım. Yapalım ki İncesu'daki çocuklarımız geleceğe daha hazır hale gelsinler" şeklinde konuştu.

        (TB-AÖ-Y)

        15.11.2016 14:05:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler