Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Su borcu yapılandırmasında son gün 25 kasım

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ESKİ) 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında uyguladığı su borçlarının yapılandırmasında son haftaya giriliyor. Son başvuru süresi 25 Kasın 2016 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek olan su borçları yapılandırmasında, vatandaşlardan su borçlarını peşin ödemeleri durumunda gecikme cezası alınmıyor. Ayrıca, su borçlarını peşin ödemelerinde kredi kartına vade farksız 9 taksit imkânı sunuluyor.

        Su borçları yapılandırmasının vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu belirten yetkililer, "Vatandaşlarımız, su borçları yapılandırmasına yoğun ilgi gösteriyor" dedi. Su borçları yapılandırmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi veren yetkililer, şunları kaydetti: "Su borçlarındaki yapılandırma fırsatı 25 Kasın Cuma gününe kadar devam edecek. Vatandaşlarımızın su borcu yapılandırmasına yönelik talepleri yoğun bir şekilde sürüyor. Yapılandırma imkânından faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 25 Kasım'a kadar ESKİ Genel Müdürlüğü tahsilât şubelerine müracaat ederek borçlarını yeniden yapılandırıyor ve yapılandırmış olduğu borcunu ister peşin, isterse taksitler halinde ödeyebiliyor. Yapılandırma fırsatından yararlanılması halinde, varsa hesaplanan gecikme cezası ve zamların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan TEFE/TÜFE/ÜFE aylık değişim oranları uygulanıyor. Vatandaşlarımız, bu şekilde hesaplanan su borcunu peşin ödeyebilecekleri gibi ikişer aylık dönemler itibariyle 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte de ödeyebiliyor."

        Müracaat ve ödeme yerleri

        Su borçları yapılandırmasından faydalanmak için il merkezinde ESKİ Genel Müdürlüğü, ESKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı, Palandöken İlçesi 2. Marketler Tahsilât Şubesi, Yakutiye İlçesi Yeğenağa Tahsilât Şubesi ve Sanayi Tahsilât Şubesi, Aziziye İlçesi Milli Egemenlik Caddesi Tahsilât Şubesi ile Ilıca Tahsilât Şubesi'ne, diğer 17 ilçede ise ESKİ Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine müracaat edilebiliyor. Yapılandırma sonrasındaki ödemeler ise ESKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı tahsilat vezneleri, anlaşmalı bankalar, PTT şubeleri, anlaşmalı ödeme noktaları ile eski.gov.tr adresindeki online ödeme noktasını tıklayarak kredi kartı ile yapılabilmekte. Yetkililer, vatandaşların yapılandırmaya müracaat etmeleri ve taksitlerini düzenli ödemeleri halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşmayacaklarını vurguladı.

        (AA-AA-Y)

        15.11.2016 14:30:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler